Prima ediţie a Festivalului Artelor Bucureşti

Prima ediţie a Festivalului Artelor Bucureşti, ce va avea loc în perioada 2 – 9 noiembrie, va reuni nume mari ale culturii româneşti, precum Radu Beligan, Florin Piersic sau Tudor Gheorghe, care vor fi văzuţi în spectacole inedite.

Festivalul va fi deschis, la Sala Palatului, cu un concert susţinut de Dan Grigore, Misha Katz şi Orchestra Naţională Radio. Pe 3 noiembrie, va avea loc spectacolul „Străini în noapte”, cu Florin Piersic şi Emilia Popescu, la Opera Naţională, urmat, pe 4 noiembrie, de un spectacol dedicat tradiţiilor populare.

Pe lângă „Confesiuni despre viaţă şi artă” de Radu Beligan (4 noiembrie, Sala Palatului) şi „Omul din La Mancha” (Sala Palatului, 6 noiembrie), printre premierele festivalului se numără spectacolul „Arlechiniada” al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, la Sala Palatului, pe 5 noiembrie, şi concertul „Taina Cuvintelor” de Tudor Gheorghe (Sala Palatului, 3 noiembrie).

Evenimentele se vor desfăşura la Teatrul Naţional de Operetă, Opera Naţională Română, Sala Radio, Sala Mare a Palatului, Sala Mică a Palatului. Biletele au preţuri care variază în funcţie de categoria de loc, începând de la 40 de lei şi ajungând până la 130 de lei.

Festivalul, aflat la prima ediţie, va avea loc la fiecare doi ani, alternativ cu Festivalul Internaţional „George Enescu”. În cadrul festivalului, vor fi acordate şi patru premii „Biletul de aur”, pentru trei artişti care au vândut, de-a lungul carierei, mai mult de un milion de bilete.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s