Interviu Stefan Popa Popa`s,Mesagerul Hunedorean


stefan-popa-popasAmaraciunea unui artist care nu e apreciat in tara lui.Mi-ar placea sa i se alature cat mai multi artisti,sportivi,scriitori care sunt apreciati in strainatate,dar in tara lor sunt cam ignorati.Stefan Popa Popa`s a fost declarat, oficial, cel mai rapid caricaturist din lume.
Articolul din Mesagerul Hunedorean:„Voi cere Parlamentului European, cetatenia europeana”(cateva fragmente).

Titlul suetei de astãzi face parte din interviul cu „uriasul artist” Stefan Popa Popa’s publicat în paginile MESAGERULUI HUNEDOREAN în primãvara acestui an, când „Popa’s a poposit la Deva”. Ieri, am avut din nou ocazia sã stau de vorbã cu maestrul al cãrui geniu adunã lauri peste lauri în strãinãtate, în timp ce modul în care este tratat în propria-i tarã îl determinã sã cearã azil în Europa. Declaratia m-a socat, pentru cã nu mã asteptam sã simt atâta amãrãciune si deziluzie în sufletul unui om care, de exemplu, l-a determinat pe Hassan al II-lea, regele Marocului, sã dea o lege prin care sã permitã ziarelor din lumea arabã sã publice caricatura politicã. Sau, care este singurul caricaturist din lume acceptat ca si caricaturist oficial al summiturilor. Sau care l-a fãcut pe presedintele Rusiei, temutul Putin, sã râdã de caricatura pe care i-a fãcut-o românul Popa’s.diploma_1
„Artistii românii se bat ca prostii între ei pentru bani, în timp ce un om de valoare îi câstigã foarte usor. Nu mai are rost sã-mi desfãsor activitatea la mine în tarã, acolo unde sunt hulit. Nu o sã uit niciodatã de unde am plecat, dar nu mai recunosc statul român ca stat de drept. Nu vreau sã iau parte la genocidul cultural de aici si sã trãiesc într-o societate româneascã bolnavã, aflatã într-o cãdere liberã, în care sunt promovate numai non-valorile. Eu nu am sã accept niciodatã ca România sã-mi plãteascã munca. Câstig atât de mult, încât îmi permit sã fac si cadouri, cum a fost cel de ieri. Dar nu mai suport. La sfârsitul acestui an, voi cere Parlamentului European cetãtenie europeanã.
Este modul meu de a protesta fatã de faptul cã România nu mai este un stat de drept, iar oamenii sunt pusi în situatia sã-si cumpere, cu bani, pânã si dreptatea în justitie.
Nu este de mirare cã, în luna decembrie, va fi probabil primul român care va cere cetãtenie europeanã, afirmatie pe care a fãcut-o ieri, la Deva.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s