Experiment realizat de jurnalisti de la Romania Libera


dsc_0114Am citit articolul Cum poti sa cumperi un loc in Parlament si nu mi se pare o noutate.

„Alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie pot fi pur si simplu cumparate de candidatii care sunt dispusi sa plateasca pe cine trebuie. Aceasta este concluzia la care a ajuns cotidianul „Romania Libera” in urma experimentului realizat in mai multe judete din tara. Jurnalistii „Romaniei libere” au pretins ca sunt reprezentantii unui asa-zis candidat la alegerile pentru Camera Deputatilor. Ei au mers la primarii din colegiile electorale si le-au propus bani in schimbul sustinerii politicianului respectiv.

Astfel am aflat ca mita electorala, transferul alegatorilor dintr-o circumscriptie in alta, introducerea in sectiile de votare a unor observatori partinitori si hartuirea cu dosare penale a adversarilor politici sunt metode folosite la scara nationala…”

Am auzit de astfel de cazuri inca de la alegerile trecute.La fel se intampla si la alegerile locale pentru posturile de consilieri locali si judeteni in special.

Visez sa traiesc ziua cand va aparea un politician in Romania asemeni lui Barack Obama care sa-i faca pe romani sa iasa din case si sa mearga sa-l voteze.Sunt sigura ca exista pe undeva,dar inca nu e cunoscut.E si normal cand la televizor apar cam aceleasi fete de politicieni.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s