Sistem de optimizare a consumurilor pentru ferme


Cercetatorii romani de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA au lansat un sistem de monitorizare pentru fermele avicole (si nu numai) ce ajuta la cresterea productiei prin monitorizarea temperaturii mediului ambiant, temperaturii apei potabile, umiditatea relativa, presiunea atmosferica si luminozitatea din incinta halei. Acest sistem poate fi modificat si adaptat si pentru ferme de porci, vaci etc.
In UE majoritatea fermelor sunt de mult dotate cu diverse sisteme moderne de ventilatie, incalzire si clima controlate de un computer central. E timpul ca si in Romania sa se procedeze similar, avand in vedere rezultatele bune obtinute in UE.

pui2Varianta romaneasca a acestui sistem lansat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA incorporeaza noutati tehnice deosebite la un pret mult mai scazut.

Fermierul are numai avantaje daca urmeaza sfaturile  specialistilor si isi monteaza in ferma proprie aparatul minune produs de ICPE-CA.

Chiar daca este un aparat micut, acest sistem e extrem de inteligent reusind sa optimizeze consumurile electrice si totodata sa mentina un microclimat ideal pentru pasarile din ferma avicola.

Datele colectate sunt stocate intr-o aplicatie software si sunt utilizate pentru controlul  sistemului de ventilatie si iluminat cat si pentru avertizarea in cazul depasirii unor valori critice(depasire temperatura apa potabila, etc).pui3

Daca se doreste, se pot studia parametrii de mediu din ultimele 24 de ore.

Avantajele acestei investitii mici sunt multiple. In primul rand, se reduc foarte mult costurile, atat in privinta personalului cat si costurile energetice in general. In plus, prin introducerea acestui sistem, compatibil cu cele din UE, se mentine un microclimat ce reduce rata mortalitatii in cadrul efectivelor de animale odata cu variatiile de clima din exterior.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s