Cutremur cu magnitudinea 7 in estul Rusiei


neic_zuat
Un cutremur evaluat la 7 grade de specialiştii americani şi la 6,6 de cei ruşi s-a produs astăzi în estul Rusiei, la 313 kilometri nord-vest de Petropavlovsk-Kamceaţki, a anunţat insititutul american USGS. Seismul a provocat o alertă de tsunami care a fost ridicată în jumătate de oră, au anunţat serviciile ruse de urgenţă.
Epicentrul cutremurului, care s-a produs la 11.02 ora României, a fost identificat la o adâncime de 300 de kilometri sub Marea Ohoţk, între peninsula Kamceatka şi coasta de la Pacific a insulei Sahalin, unde se află zăcăminte considerabile de gaz şi petrol.
„Este linişte acum. Cutremurul nu a provocat pagube şi nimeni nu a fost rănit”, a declarat purtătoarea de cuvânt a antenei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Olga Mihailova. Potrivit ei, alerta de tsunami a fost în vigoare timp de 30 de minute.
Pentru a măsura puterea unui cutremur, USGS foloseşte „magnitudinea de moment”, care este legată direct de parametrii seismului – suprafaţă şi distanţa alunecării pe falie. Pe această scară deschisă, un seism cu magnitudinea 6 este considerat puternic.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s