Mungiu a câştigat în primă instanţă procesul cu Cornel Constantiniu şi Angela Similea


Am citit o stire care mi-a lasat un gust amar,mai ales ca ii respect foarte mult pe cei care fac subiectul stirii.Ma refer la cei doi mari cantareti,Angela Similea si Cornel Constantiniu care l-au dat in judecata pe Cristian Mungiu prin care cereau in instanta daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora a filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.
Cristian Mungiu a sustinut ca s-a garantat prin contract dreptul interpretilor de a primi remuneratiile cuvenite in urma exploatarii filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.
Pe parcursul procesului, Angela Similea şi Corneliu Constantiniu şi-au modificat cererea de chemare în judecată în sensul că vor să primească sumele corespunzătoare dreptului de autor şi de la coproducătorii filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Saga Film şi Centrul Naţional al Cinematografiei.Cornel Constantiniu si Angela Similea au cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa oblige Mobra Film la plata a 20.000 de euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale, urmand ca daunele materiale sa fie stabilite in urma efectuarii unei expertize, in cadrul procesului.
De partea cealaltă, Mobra Film a chemat în garanţie în acest proces şi firma Star Media Music cu care casa de producţie a încheiat un document prin care i s-au cesionat drepturile de autor pentru melodia interpretului Cornel Constantiniu „Lasă lumea să vorbească”. Sursa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s