Bush a gratiat doi curcani


784px-the_first_thanksgiving_jean_louis_gerome_ferris
Cu o zi inainte de Ziua Recunostintei si pe final de mandat, presedintele american George W. Bush a gratiat nu unul, ci doi curcani care urmau sa fie sacrificati conform traditiei. In plus, cele doua oratanii norocoase, pe nume Pumpkin si Pecan, au fost recompensate de liderul de la Casa Alba cu o excursie la Disneyland, unde vor asista la parada ocazionata de celebra sarbatoare americana.
Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day) este o în care se mulţumeşte (tradiţional lui Dumnezeu) pentru bogăţia recoltei din acel an. Este o sarbatoare a familieiAceastă sărbătoare a fost preluată de primii colonişti sosiţi în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluţie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare naţională a SUA.
În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoştinţei, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare şcolare şi se prezintă diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s