Ce au votat hunedorenii


judetul_hunedoara

Mihai Leu (PSD +PC). Fostul boxer Mihai Leu a candidat pentru un post de senator in Colegiul 3 din Hunedoara. El a obtinut 47% din voturi. Are sanse mari sa intre in Parlament dupa redistribuire.

Am vrut sa aflu daca cei pe care i-am votat au iesit castigatori dupa ce s-au anuntat rezultatele finale.Am cautat in presa locala si am gasit doar atat:

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara a centralizat 91,82 la sută dintre voturile alegătorilor. Potrivit statisticii întocmite de BEJ, hunedorenii au optat la Camera Deputaţilor pentru PD-L, formaţiunea obţinând 34,72 la sută. Partidul este urmat de alianţa PSD+PC (28,84 la sută) şi PNL (25,16 la sută).

PRM şi UDMR nu au reuşit să treacă pragul de 5 procente, cele două formaţiuni politice obţinând doar 3,52, respectiv 3,48 la sută dintre voturile alegătorilor.

Din totalul buletinelor de vot depuse pentru Camera Deputaţilor, 3.989 au fost nule, iar aproape 2.000 au fost voturi albe (de protest).

Potrivit datelor BEJ, alianţa PSD+PC este favorită pentru majoritate în Senat cu 31,34 la sută, fiind urmată îndeaproape de PDL, cu 29,20 de procente, şi PNL cu 28,25 la sută din totalul voturilor valabil exprimate.

Pentru Senat, PRM a obţinut 4,81 la sută şi UDMR 4,70 de procente. Din totalul buletinelor de vot depuse pentru această cameră a Parlamentului, 3.572 au fost nule, iar alte 2.951 au fost voturi de protest.

Reprezentanţii BEJ Hunedoara au declarat că rezultatele finale vor fi făcute publice în jurul orei 16.

Sursa:Hunedoreanul.

M-am multumit atunci cu acest grafic interactiv de pe Mediafax.Chiar ma intereseaza cine a castigat la Hunedoara,oare mai tarziu sau maine voi afla?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s