Surprize surprize pentru politicieni

be-prepared-to-be-surprised

Surprizele uninominalului.Alegerile de duminica au reprezentat un fel de loterie pentru foarte multi dintre candidati. Unii dintre ei au castigat din prima,altii au sanse sa intre in Parlament, dupa redistribuirea voturilor;asta inseamna dupa mine,ca si cum am fi votat liste.
Sper ca noul Parlament sa elaboreze  o noua Constitutie sa nu mai existe atatea legi si ordonante votate dupa interesul politicienilor. Mai sper ca alegerile viitoare sa se tina intro zi cand nu e taman in mijlocul unei mini-vacante,iar sarbatoarea Ziua Romaniei sa nu mai fie de Ziua Unirii.Unirea e o zi importanta din istoria noastra si ar trebui sa se sarbatoreasca intrun mod special.Nu sunt o nationalista,dar as fi vrut sa vad de 1 Decembrie o Hora a Unirii,iar parada militara ar merge mai bine intro zi de primavara sau vara.Sunt destule zile care ar putea deveni sarbatoarea nationala a romanilor.

Am citit un articol interesant in Wall-Street :”10 motive pentru care Romania nu mai are norocul de acum 90 de ani”
Dupa Marea Unire, chiar in urma cu 90 de ani, Petre Carp spunea ca Romania are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni. In anii tranzitiei, Octavian Paler reformula afirmatia, spunand ca tara noastra are suficient noroc pentru a face fata si unor politicieni demagogi, fara simt istoric si fara caracter…Romania nu mai are noroc pentru a face fata si unor politicieni fara competente economice si incapabili sa gestioneze efectele unei hemoragii financiare. Priceperea economica trebuie sa devina principalul criteriu de alegere a noului Guvern.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s