Noutate tehnologica dezvoltata de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA.Antioxidanti


În aproape orice aliment preambalat in materiale plastice, pe care îl găsiţi astăzi pe rafturile din magazine, sunt introduse E-uri (produse de sinteza = toxice) pentru a le mari atractivitatea prin culoare şi aromă. Pentru prelungirea duratei lor de valabilitate alte substanţe chimice de sinteză cu rol de antioxidanti sunt adaugate pentru îmbunătăţirea rezistenţei termice şi la radiaţii a ambalajului. Produsul, în contact permanent cu ambalajul preia o parte din aceste substante în compoziţia sa, devenind toxic. Prin folosirea repetata a acestor compusi toxici, corpul uman ii preia, iar acumularea lor in corp creaza tulburari de metabolism. Noua tehnologie pe care o lansează ICPE-CA pune la dispozitia pietii aceste substanţe antioxidante cu o biocompatibilitate perfecta, dublata de un efect benefic asupra sanatatii consumatorilor bazate pe extracte naturale obţinute din plante. Acestea sunt extrem de eficiente in mentinerea proprietatilor initiale ale produselor datorita activitatii lor de îmbunătăţire a rezistenţei termice şi la radiaţii în condiţiile introducerii lor în compoziţia ambalajelor fabricate din materiale plastice. Efectul lor stimulativ si surativ asupra organismului uman este o calitate evidentă în comparaţie cu produsele care se folosesc în prezent, mentinand produsele nealterate pentru o perioada lunga de timp. Antioxidanţii izolaţi din plante lamiaceae sunt urmatorii: Salvie – Acid carnosic, carnosol, rosmanol, acid rosmarinic; Rozmarin – Acid carnosic, carnosol, rosmanol, acid rosmarinic; Cimbru sălbatic – Carnosol, rosmarinic acid, carvacrol, thymol; Oregano – Derivaţi ai acizilor fenolici, flavonoide, tocopheroli.
Aplicatii:
• producerea de foi pentru solarii
• fabricarea de saci pentru transportul şi depozitarea seminţelor
• fabricarea de uleiuri comestibile, margarine, esenţe alimentare, conserve
•prepararea produselor culinare
• produse cosmetice
Utilizatori:
• producători de ambalaje pentru agricultură şi industria alimentară
•fabrici de conservare a legumelor
• intreprinderi mici pentru prepararea de produse alimentare
• asociaţii agricole şi mici intreprinzători pentru conservarea produselor comestibile pastrate pe timp lung
O noutate tehnologica dezvoltata de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA pentru înlocuirea substanţelor toxice din ambalajele din materiale plastice ce se folosesc în industria alimentara cu substanţe naturale.Pentru sanatatea voastra,antioxidantii naturali dezvoltati de ICPE-CA.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s