Anul european al creativităţii şi inovării 2009

eyci-2009

Comisia Europeană a lansat, vineri, campania de comunicare privind Anul european al creativităţii şi inovării 2009, sub deviza „Imaginează. Creează. Inovează„.

Obiectivul Anului este promovarea de demersuri creative şi inovatoare în diferite sectoare ale activităţii umane şi contribuţia la o mai bună pregătire a Uniunii Europene pentru provocările viitoare ale unei lumi globalizate, potrivit Comisiei Europene.

Anul european al creativităţii şi inovării are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la importanţa creativităţii şi a inovării, competenţe-cheie pentru dezvoltarea personală, socială şi economică.

Inaugurarea oficială a Anului european al creativităţii şi inovării 2009 se va desfăşura la Praga, pe 7 ianuarie, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi a prim-ministrului ceh Mirek Topolánek. Toate statele membre vor fi reprezentate, printre alţii, de coordonatorii naţionali desemnaţi în acest scop.

250px-radu_mihaileanu-2005Radu Mihăileanu,regizor şi scenarist francez de origine românăa acceptat să fie Ambasador al Anului european al creativităţii şi inovării 2009.

Radu Mihăileanu a fost promovat în grad de cavaler al Artelor şi Literelor de ministrul francez al Culturii


Sursa.

Intr-o seara a anului 1941, Schlomo, nebunul satului, aduce consatenilor sai din shetl o stire cumplita: germanii ucid si deporteaza spre destinatii necunoscute locuitorii evrei din shetl-urile vecine. In curand, si satucul lor va avea aceeasi soarta. Imediat, Consiliul inteleptilor, in frunte cu Rabinul, se reuneste. Trebuie sa gaseasca o solutie pentru a-si salva comunitatea! In zorii zilei, dupa multe discutii, ideea salvatoare isi face aparitia, chiar din gura nebunului: pentru a scapa de nazisti, vor organiza un tren fals de deportati! Se vor deghiza cu totii fie in deportati, fie in mecanici de tren, ofiteri germani sau soldati. Vor putea astfel sa treaca de barajele si de liniile naziste, pentru a se duce catre Tara Fagaduintei, la Eretz Israel, via Uniunea Sovietica.Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s