Primiti colinda?Stefan Hrusca

stefan-hrusca

Update:Stefan Hrusca, din nou la Timisoara

Dupa ce, in 8 decembrie, cele doua spectacole din Sala Capitol s-au tinut cu sala plina, indragitul cantautor Stefan Hrusca vine din nou la Timisoara, luni, 29 decembrie, pentru a sustine un nou concert in aceeasi locatie. Biletele s-au pus in vanzare la agentia Operei si la cea a Filarmonicii Banatul (Sala Capitol), la pretul de 35 de lei. Se pot face si rezervari, la numarul de telefon 0723-125.106.

La 8 decembrie Ştefan Hruşcă împlineşte 51 de ani ! Să-i uram un călduros la mulţi ani şi succes în cariera artistică marelui interpret de muzică folk şi mai ales „învăţătorului de colinde”( cum îi spunea regretatul poet George Ţărnea când îl prezenta la concertele de după 1991).

Ştefan Hruşcă îşi are rădăcinile in frumoasa comună Ieud, lucru de care este foarte mândru. A fost elev al Liceului Pedagogic din Sighetu Marmaţiei şi a urmat cursurile Şcolii populare de artă din localitate. Deşi a studiat contrabasul , chitara a fost instrumetul de care s-a îndrăgostit încă de pe vremea când era elev şi când a debutat ca folkist. Primele confirmări le-a primit la concursul de mizică folk din cadrul Festivalului de poezie de la Sighetu Marmaţiei cand a castigat locul intai. Prima chitara i-a cumparat-o, drept premiu, prof.Dorel Todea , unul din organizatorii festivalului (chitara pe care, a marturist in intreviul de la Radio Sighet, o pastreza in locuinta de la Toronto). Stefan Hrusca isi aminteste cu placere de anii cand a fost elev si cand a debutat la TV R, intr-o filmare realizata in salile sectiei de etnografie a Muzeului Maramuresului din Sighetu Marmatiei.

A debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, până în 1984 a susţinut peste 1000 de spetacole împreună cu cenaclul. Începând cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada. Tot de atunci si-a inceput turneele anuale de colinde, bucurandu-se de un succes deosebit in toate localitatile din Romania, dar si in comunitatile de romani din Europa, SUA, Canada. Primul spectacol de colinde l-a sustinut la Opera Romana din Bucuresti avand alaturi Ansamblul „Voinicelul” de la Casa de copii scolari din Sighetu Marmatiei.

Stefan Hrusaca ne-a marturisit ca in Canada este prezent in viata comunitatii de romani, a sustinut numeroase spectacole la sarbatorile organizate de asociatiile culturale romanesti, dar a reusit sa sustina, spectacole de mare succes, in salile de teatru de la Toronto, Montreal si in alte orase canadiene.

Si anul acesta a intreprins un lung turneu in tara , urmand ca in incheiere sa concerteze la Sighetu Marmatiei in data de 27 decembrie, ora 18,00 in cadrul festivalului datinilor de iarna MARMATIA 2008, editia a 40-a.

Sursa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s