Gaura din steag

holeintheflagAm citit un articol despre o carte al carei titlu e „Gaura din steag” de Andrei Codrescu.Nu am uitat momentele sangeroase din decembrie 1989 si-mi amintesc de steagul tarii cu gaura in mijloc.N-am citit cartea si nici nu cred ca o voi citi,dar cred ca sunt destui doritori sa o citeasca si se bucura sa afle de aparitia ei .

Lansata la inceputul anilor ’90 cartea „Gaura din steag” de Andrei Codrescu a fost prezentata la Gaudeamus 2008 intr-o noua editie, revizuita de autor si cu o traducere noua semnata de Ioana Avadani. Gaura din steag, cu titlu original The Hole in the Flag – A Romanian Exile’s Story of Return an Revolution, este cronica evenimentelor desfasurate in primele zile ale Romaniei postrevolutionare vazute si traite de scriitor.

Continuarea articolului aici.

2 Responses to Gaura din steag

  1. Alex says:

    Acum 19 ani, romanii curajosi primeau bate pe spate si gloante in piept pentru ca noi sa avem libertatea de a (nu) ne aminti asta si a (nu) le arata respectul ce il merita.
    49 de bucuresteni au fost omorati pe 21-22 decembrie 1989 pentru ca noi sa avem lucruri “de baza”: libertate, democratie, presa libera, bunastare.
    Daca TU iti amintesti asta, arata-le respectul cuvenit – DUMINICA, 21 DECEMBRIE, ORA 17:00, LA UNIVERSITATE http://www.eroiinumor.ro

  2. Alex,nu ma intrista mai mult decat sunt. 😦
    N-am uitat ce s-a intamplat atunci si chiar ca as veni la Universitate,dar nu sunt din Bucuresti.Sper ca si ce scriu aici e tot un respect fata de cei care au murit atunci pentru ca noi…sa avem acest guvern dupa 19 ani de atunci .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s