„Doar o vorbă săţ-i mai spun”

Daca ar fi trait,George Pruteanu ar fi implinit 61 de ani.Trebuie sa ne amintim de el in anumite zile ale anului pentru ca a fost o personalitate care a luptat impotriva indobitocirii noastre  de  catre industria mediatica din Romania.Nu am fost de acord cu toate ideile lui,din contra,uneori mi se parea nationalist,dar imi ramane intiparita in memorie figura lui simpatica,felul in care gesticula cand vorbea despre limba romana.Sa nu-l uitam!

georgepruteanuGeorge-Mihail Pruteanu (n. 15 decembrie 1947, Bucureşti, d. 27 martie 2008, Bucureşti) a fost un conferenţiar universitar, politician şi critic literar român.
Pruteanu a introdus un proiect de lege în 1997, devenit cunoscut ca „Legea Pruteanu”, care cerea ca toate textele publice (inclusiv reclamele) în limbi străine să conţină şi traducerea în română. Legea a fost promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi adoptată de parlament în 2004 într-o variantă modificată, care nu conţine sancţiunile prevăzute în proiectul iniţial (Legea 500/2004).

Pruteanu a criticat industria mediatică de divertisment din România, în special referitor la programele de calitate scăzută şi la manele, pe care el le-a numit „un gunoi”.

George Pruteanu a decedat la 27 martie 2008 la Bucureşti în urma unui infarct miocardic şi este îngropat în cimitirul Bellu.

Cella Delavrancea (n. 15 decembrie 1887 – d. 9 august 1991) a fost o pianistă, scriitoare şi profesoară română de pian, fiica cea mare a scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea.Cella Delavrancea a fost profesoara de pian a lui Dan Grigore si una din prietenele intime ale reginei Maria a Romaniei.

2 Responses to „Doar o vorbă săţ-i mai spun”

  1. -X_ says:

    Am avut ocazia sa urmaresc centenarul ei sarbatorit de televiziunea romana … e ceva sa dai concert la propria ziua onomastica, la o suta de ani 🙂

  2. Cred ca si eu am vazut acea emisiune.Multumesc ca mi-ai amintit.Poate gasesc un filmulet pe youtube si-l voi pune aici. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s