Presa internationala despre diferentele dintre PSD si PD-L

yan0086Diferenţele dintre PSD şi PD-L ar putea da naştere unor conflicte, comentează agenţiile de presă străine.

Si nu e chiar asa cum spune presa internationala?De fapt,la fel scriu si ziarele romanesti,la fel spun majoritatea analistilor,precum si electoratul care a votat.Incepe sa-mi para rau ca am fost sa votez uninominal,mi-e ciuda ca am votat niste oameni carora le pasa de tarisoara noastra cat negru sub unghie.Ma uit la televizor cat mai putin ca nu mai suport sa vad aceeasi oameni politici dand declaratii jurnalistilor,inconjurati de membrii cei mai importanti ai formatiunii politice de care apartin.Printre marii nostri politicieni,un loc fruntas il reprezinta cateva femei,mai exact o femeie de seama care ar merita postul de vicepremier cel putin.
Agenţiile străine de presă relatează despre acordul de coaliţie încheiat de PD-L şi PSD, remarcând diferenţele ideologice dintre cele două partide, ce riscă să ducă la conflicte şi să influenţeze eforturile pentru contracararea crizei economice şi combaterea corupţiei.

Bloomberg comentează că acordul forţat dintre cele două partide provoacă incertitudine în ceea ce priveşte pachetul de stimulare a economiei anunţat luna trecută şi care ar fi trebuit să intre în vigoare în ianuarie. Leul s-a depreciat cu aproape 12% faţă de euro şi cu mai mult de 23% faţă de dolar în ultimul an, pe măsură ce investitorii străini îşi retrag banii din ţările considerate riscante din punct de vedere al investiţiilor, iar indicele bursier BET a scăzut cu aproape 69%.
Agenţia France-Presse observă că formarea unei asemenea coaliţii de guvernare ar fi fost imposibil de imaginat în urmă cu câteva săptămâni, cele două partide fiind adversare vehemente încă din anii ’90.
Sursa.

Update:Cei 50 despre Guvernul PD-L-PSD

Acum doi ani, cincizeci de intelectuali semnau o scrisoare de sprijin pentru Traian Bă­ses­cu. A trecut timpul şi din alege­rile de pe 30 noiembrie a ieşit o coaliţie ciudată pentru guver­nare: PD-L-PSD. O parte dintre cei 322, poate chiar cei mai răi dintre ei, rămîn la suprafaţă. Ce se în­tîmplă cu cei cincizeci în a­­ceas­tă situaţie? Ce cred ei acum? Cum se plasează faţă de acest context politic? Se simt păcăliţi, dezamăgiţi?

Bursa zvonurilor: Împărţirea ministerelor între PSD şi PD-L se va face printr-o licitaţie cu strigare

ELENA UDREA , Berceanu, Pogea, Blaga, printre posibilii miniştri ai PDL

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s