Sarbatoritele zilei de 21 decembrie.Stela Popescu si Adela Mărculescu

La multi ani cu sanatate doamnelor Stela Popescu si  Adela Mărculescu!
„M-am nascut intr-o Basarabie cu geruri si zapezi de poveste, intr-un sfirsit de decembrie in 1935. Parintii mei erau invatatori. Am fost crescuta cu dragoste si cu principii sanatoase de viata. Pana la 5 ani am avut o copilarie foarte frumoasa. Dupa ce veneau de la scoala, mama si tata ma luau la munca ogorului, desi eram micuta. Imi faceau un patut din paie, ca sa ma poata supraveghea. Mama era foarte frumoasa si o adevarata gospodina, cocea paine de casa la vatra, tesea si broda, imi facea niste papusele deosebite cu mana ei. Dar fericirea si linistea noastra s-au spulberat in 1940, cind rusii au invadat Basarabia. Toti intelectualii, barbati, au fost deportati in Siberia. Si tata era printre ei. Peste noapte, limba romana a trebuit sa fie uitata complet si inlocuita cu rusa. A fost oribil!Stela Popescu – Acolo sus Cineva ma iubeste!”
adela-marculescu1Marea actriţă, Adela Mărculescu, schimbă astăzi „prefixul“ şi îşi sărbătoreşte ziua de naştere prin muncă.
Una dintre cele mai cunoscute actriţe ale teatrului şi filmului românesc, Adela Mărculescu, aniversează astăzi o vârstă rotundă şi venerabilă, schimbând totodată „prefixul“: 70 de ani bătuţi pe muchie.
De 44 de ani, Adela Mărculescu este actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), unde, în prezent, poate fi văzută într-un singur spectacol: „Dulcea pasăre a tinereţii“, de Tennessee Williams, în regia lui Tudor Mărăscu. Situaţia este însă pe cale de a se schimba, fiindcă actriţa ne-a comunicat că a fost solicitată pentru rolul principal în două proiecte atractive.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s