Carmen Sylva,Mama rãnitilor


Update:„am de vanzare un tablou care reprezinta pe carmen sylva,unde as putea sa-l expun spre vanzare”

486px-elisabeth__queen_of_romania
In 29 deembrie 1843 s-a nãscut (la Neuwied/Germania) regina ELISABETA (cunoscutã sub pseudonimul literar Carmen Sylva), prima reginã a României, sotia regelui Carol I; membru de onoare al Academiei Române (m.2.III.1916). Elisabeta de Wied – pe numele sãu complet Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied – este numele sub care a mai fost cunoscutã Regina Elisabeta a României, întâia reginã a României, sotia lui Carol I Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege român al dinastei Hohenzollern, a fost o patroanã a artelor, fondatoare a unor institutii caritabile, poet, eseist, scriitor. Este, de asemenea, cunoscutã sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, ca patroanã a artelor purta pseudonimul Carmen Sylva, iar ca fondatoare de institutii caritabile a fost supranumitã de oamenii din popor Mama rãnitilor.
elisabeth_von_rumanien
S-a nãscut pe 29 decembrie 1843 în castelul Monrepos din Neuwied (astãzi în unul din cele 16 state federale ale Germaniei, Rheinland-Pfalz) pe Rin si a murit pe data de 2 martie 1916 în Bucuresti. Mormântul sãu se gãseste la Mãnãstirea Curtea de Arges, unde sunt îngropati toti Regii României. 

Elisabeta era fiica lui Hermann, print de Wied. În 1869 Principesa Elisabeta de Wied se cãsãtoreste cu Domnitorul Carol I al României, devenind astfel prima reginã a României.
regele_carol_si_regina_elisabeta_-_foto01
Printesa Elisabeta von Wied a venit în România în 1869, la vârsta de 26 de ani, pentru a se cãsãtori cu Karl von Hohenzollern, care a guverant sub numele regal de Carol I de România. În acea vreme Principalitatea era sub tutela Imperiului Otoman. Dupã Rãzboiul de Independentã din 1877 si Tratatul de la Berlin (1878), România a fost recunoscutã ca regat în 1881 si Elisabeta a devenit prima Reginã de România.

422px-elisabeth_of_wied

carol_i_al_romaniei440px-king_carol_and_queen_elizabeth379px-regina_elisabeta_-_foto01

 

Anunțuri

4 Responses to Carmen Sylva,Mama rãnitilor

 1. iosub angela says:

  am de vanzare un tablou care reprezinta pe carmen sylva,unde as putea sa-l expun spre vanzare

 2. Nu va pot raspunde la intrebare,insa incerc sa va ajut cumva.Voi completa articolul cu anuntul despre vanzarea tabloului.

 3. popu gheo says:

  uite nu stiu cuie sa ma adresez da am gasit recent un medalion care se pare ca a apartinut reginei elisabeta(mama ranitilor) sau a lui carol 1,scrie ca e facur la craiova an anu 1912 si e pt actiun caritabile a reginei si regelui an anu 1877-1878 ceva de genu nu mai tin min k nui aq la min,daca vede cineva comuu mel asta e id meu dida_tapu si nr
  meu 0745405611

 4. Sper sa primesti un raspuns, Gheo.
  Eu nu ma pricep, poate ar trebui sa incerci la un muzeu sau anticariat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s