Cusca pentru fumatori


191207BRE306
191207BRE311
191207BRE301

De  azi inainte s-a gatat cu fumatul in restaurante daca nu este un spatiu special pentru fumatori.Din cate am citit,nu prea e respectata legea si nu sunt spatii adecvate,ceea ce le va crea probleme patronilor de restaurante,baruri etc.Totusi exista o solutie pe care a gasit-o un patron de restaurant din Germania:gaura pentru fumat.

191207BRE304
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vor începe astăzi un control naţional tematic în locurile publice care au spaţii pentru fumat, pentru a vedea dacă sunt delimitate şi ventilate corespunzător.
Normele de delimitare şi funcţionare a spaţiilor dintre fumători şi nefumători sunt obligatorii de la 1 ianuarie a.c, de când au intrat în vigoare completările la legea pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Aceste norme au apărut la iniţiativa lui Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii de atunci, publicarea şi modul de aplicare al acestora stârnind numeroase controverse.
Verificările făcute atunci de Protecţia Consumatorilor s-au lăsat cu amenzi usturătoare, contestarea acestora din partea patronilor şi certuri pe marginea regulilor de aplicare a Ordonanţei. Ulterior, marii operatori economici s-au conformat, dar majoritatea au improvizat spaţii pentru nefumători.
Acum, normele conţin specificaţii exacte cu privire la suprafaţa spaţiilor alocate pentru cele două grupe de consumatori.
Astfel, spaţiile pentru fumat vor reprezenta maximum 50 % din suprafaţa spaţiului alocat clienţilor şi va fi obligatoriu să se asigure ventilare şi izolarea lor de spaţiile pentru nefumători.
Localurile cu o suprafaţă mai mică de 100 metri pătraţi pot alege să funcţioneze fie ca unităţi în care se fumează, fie ca unităţi în care nu se fumează.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s