Gandesc deci ma-ngras

Am aflat de ce sunt grasa…..Gandesc prea mult si stresul provocat de activitatea intelectuala intensa provoaca obezitate, „ganditorii” tinzand sa caute a consuma cat mai multe calorii, arata un studiu realizat de cercetatori ai Universitatii Lavale, din Canada.
Dr. Angelo Tremblay, şeful echipei care a realizat studiul, a utilizat un lot de 14 subiecţi, toţi studenţi voluntari, cărora le-a măsurat consumul alimentar în urma depunerii a trei activităţi distincte.

Prima „sarcină“ consta în relaxarea pe o canapea, a doua în sintetizarea unui text şi a treia în completarea pe calculator a unor teste de memorie, atenţie şi vigilenţă, menţionează „The Daily Telegraph“. Toate aceste activităţi se desfăşurau într-un interval fix, de 45 de minute, la finele căruia subiecţii au fost invitaţi să mă – nân ce oricât şi orice poftesc de la un bufet special amenajat. Cercetătorii ştiau deja că perioadele de activitate intelectuală necesită numai cu trei calorii mai mult faţă de cele de odihnă.

Totuşi, în pofida costului energetic scăzut al lucrului intelectual, studenţii au consumat spontan un plus de 203 calorii după sintetizarea textului, respectiv de 253 de calorii după finalizarea testelor mai complexe. Aceasta înseamnă o creştere cu 23,6 şi 29,4 a aportului caloric, în raport cu perioada de odihnă. Mostrele de sânge luate înainte, în timpul şi după încheierea fiecărui experiment au relevat că activitatea intelectuală cauzează fluctuaţii mult mai mari în nivelurile de glucoză şi insulină din organismul subiecţilor, comparativ cu relaxarea.

Sursa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s