Miting al sindicalistilor de la uzinele Dacia

634px-dacia_logo Update 2:Solutie la criza: Dacia ia in calcul reducerea preturilor cu pana la 2.000 euro.Constructorul de automobile Dacia ia in calcul reducerea preturilor la autoturisme, insa nu a fost luata o decizie finala, a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele companiei.

Ceea ce se intampla la uzinele Dacia nu este un fapt singular.In Romania sunt multe intreprinderi ai caror angajati au fost trimisi din nou acasa dupa o perioada mai mult sau mai putin lunga in care au fost in concediu sau somaj tehnic.Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca si la noi sunt astfle de intreprinderi.E si normal ca oamenii sa fie ingrijorati pentru ca iarna totul e mai scump,mai ales in aceasta iarna,iar banii nu sunt suficienti pentru traiul de zi cu zi.In plus,nici tichetele de masa nu se dau in perioada de concediu.Ieri am auzit doi oameni obisnuiti cum sunt marea majoritate de la noi vorbind despre cineva care o duce destul de bine cu salariul de 600 lei si tichete de masa.Intreb si eu ca prostu`:chiar se poate trai bine cu acest salariu?Se poate trai decent cu 600 lei +tichete de masa?


Mii de angajaţi
ai uzinei s-au întors luni la serviciu după o lună de şomaj tehnic şi au fost anunţaţi că vor lua o nouă pauză între 26 ianuarie şi 8 februarie. Astăzi, angajaţii sunt chemaţi la un miting de amploare, organizat de Sindicatul Automobile Dacia, pentru păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.
Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a anunţat că va organiza astăzi, la ora 12.00, un miting pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, sindicaliştii cerând asigurarea locurilor de muncă din industria constructoare de maşini, menţinerea taxei de poluare şi protejarea brandului naţional Dacia. Au fost invitaţi la sediul SC Automobile Dacia SA şi membri ai Guvernului, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, parlamentarii PSD şi PDL Argeş, precum şi primarii din Piteşti şi Mioveni, pentru a discuta despre asigurarea locurilor de muncă din industria constructoare de maşini, menţinerea taxei de poluare şi protejarea brandului naţional Dacia.

UE nu e este de acord cu triplarea taxei de poluare pentru maşinile second hand. Comisia Europeană a transmis României că ordonanţa dată de Guvernul Tăriceanu încalcă legislaţia europeană.

One Response to Miting al sindicalistilor de la uzinele Dacia

  1. Pingback: Lunea la serviciu | Ilar

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s