Previziuni medicale pentru anul 2009


In fiecare an domeniul sanatatii consemneaza inovatii medicale deosebite, noi descoperiri ce imbunatatesc calitatea vieii, noi medicamente si metode de tratament pentru bolile cronice. Anul 2009 nu va face exceptie – cercetatorii vor continua identificarea genelor, obtinerea unor medicamente mai eficiente si a unor metode de diagnostic mai performante.
In lupta cu obezitatea, afectiune ce a luat proportii uriase in ultimii ani, atat in randul adultilor dar si a copiiilor, cercetatorii spera sa foloseasca cu succes leptina. Noile studii indica faptul ca leptina poate fi utilizata cu rezultate promitatoare pentru a preveni redobandirea greutatii in cazul celor care au reusit sa slabeasca.
Anul 2009 va marca o serie de progrese si in domeniul cancerului mamar. Una dintre inovatiile din aces domeniu este mamografia cu raze gamma.
O noua metoda de radioterapie ar putea scapa femeile cu cancer mamar de sedintele traditionale care se intind pe parcursul mai multor saptamani. Noua metoda consta intr-o singura cura si presupune aplicarea radioterapiei in timpul interventiei chirurgicale.
Cancerul de colon va putea beneficia de terapie genica.
O noua metoda de a preveni infectiile cu germeni MRSA, rezistenti la penicilina, (stafilococul auriu meticilino-rezistent) a fost pusa la punct de o echipa de experti din Glasgow, Marea Britanie.
Inlocuirea percutanata a valvelor inimii.
Medicamente mai sigure.
Inima semi-artificiala.
„Mai bine bogat si sanatos decat sarac si bolnav.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s