Cum arata bugetul anti-criza propus de Guvernul Boc

slide
Nu puteam lasa deoparte stirea cu bugetul anti-criza propus de Guvernul Boc.Totusi,e ceva ca dupa atata timp de la investitura,guvernantii nostri au prezentat macar proiectul bugetului.nu comentez prea multe ca nu sunt analist,dar ca cetatean al Romaniei si,mai ales,votant,vreau sa-mi spun parerea despre buget.
Sunt constienta ca in aceasta perioada cand criza economica mondiala ne-a afectat foarte mult,bugetarii ar trebui sa se gandeasca ca nu e momentul ca salariile lor sa creasca nici macar cu 35%.Intradevar,dascalii ar trebui sa aiba salarii mai mari,in primul rand tinerii absolventi ar trebui sa aiba salarii suficient de mari incat sa doreasca sa lucreze la stat.ma refer aici nu numai la profesori,ci si la medicii rezidenti.

Din cate stiu,bugetarii nu au salarii foarte mici fata de angajatii la patroni unde salariul maxim al unui muncitor cu opeste 32 de ani vechime,cu ore suplimentare ,sa mbete lucrate,chiar si duminici,a ajuns la putin peste 900 lei (vara),iar in ultima perioada…are rost sa mai spun?

Pensia sociala minima de 350 lei e cel mai bun lucru pe care-l aud si sunt sigura ca nimeni nu va obiecta la aceasta masura.
Pacat ca acesti guvernanti nu s-au consultat si cu doamna Mariana Campeanu ,Daniel Daianu,Alexandru Athanasiu etc.,politicieni,specialisti in economie pe care ii stiu cat de cat din mass-media.

Cum arata bugetul anti-criza propus de Guvernul BocIn plin declin economic, Guvernul Boc a prezentat ieri proiectul bugetului de stat, dupa 38 de zile de la investire: neimpozitarea profitului reinvestit, cresterea CAS-ului, a salariilor bugetarilor si a pensiilor sunt doar cateva dintre masurile unui buget ce isi propune a fi anti-criza.

Salariile bugetarilor cresc cu 5%

CAS-ul, majorat cu 3,3 puncte procentual

Profitul reinvestit nu va mai fi impozitat incepand cu 2010

Lefurilor profesorilor, marite in functie de performante

1 mld. de lei pentru investitiile in drumuri judetene si comunale

Pensia sociala minima va fi de 350 de lei

Programul Rabla continua

Tariceanu critica bugetul Guvernului Boc

2 Responses to Cum arata bugetul anti-criza propus de Guvernul Boc

 1. octavpelin says:

  Gabi,Boc nu a prezentat proiectul de buget final intrucat mai are de discutat cu partenerii sociali:patronate-sindicate,dar a prezentat forma in care ar dori sa arate acest buget?
  Am ramas stupefiat de faptul ca Forumul economic de la DAVOS,nu conteaza pentru Romania,ci mai important este furtul de armament dela Ciorogarla,de aceea avem mass-media care il sustine cu trup si suflet pe Traian Basescu.
  Si cand ma gandesc ca politica noastra economica interna depinde de cea externa,iar de evenimentele de la Ciorogarla nu se ocupa Basescu,ci organele abilitate pe care le plateste contribuabilul roman,toate cele bune,Tavi:)

 2. Am citit si eu o stire despre Forumul economic de la Davos.Nu prea am urmarit la televizor emisiunile si buletinele de stiri,dar cred ca si furtul armelor din unitatea militara e foarte important,nu m-ar mira sa fie si o metoda de-a lor sa ne distraga atentia de la problemele grave din Romania.Stii ca intotdeauna s-a procedat asa ca sa se abata atentia romanilor de la ce-i mai important.Bineinteles ca e doar un posibil scenariu.
  Nu am auzit sa se vorbeasca de Basescu in legatura cu acest furt.Spunea ministrul de interne ca si ei fac o ancheta.
  Vremuri grele ne asteapta datorita crizei economice.Din cate am citit,guvernantii nostri impreuna cu reprezentantii sindicatelor au gasit si solutii care ar trebui sa-i multumeasca pe cei care asteapta marirea salariilor.
  Daca ar stii bugetarii ce salarii de mizerie castiga angajatii din mediul privat,nu le-ar veni a crede.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s