Medicii de familie

Am auzit la stiri despre supararea medicilor de familie care sunt nemulţumiţi de nivelul fondurilor alocate asistenţei medicale primare şi solicită păstrarea cel puţin a aceleiaşi foi de buget din 2008 şi în acest an, pentru evitarea falimentării cabinetelor. Medicii de familie depun, luni, la casele de asigurări de sănătate, cereri de intrare în concediu de odihnă sau de studii, începând de miercuri, până vineri, în semn de protest faţă de alocaţia bugetară pe 2009.

Sunt de partea lor si ar trebui ca toti sa luam atitudine,sa semnam petitii.Si-asa sunt zone in care nu mai exista medici de familie si populatia e nevoita sa strabata kilometri pana la un cabinet medical.

Chiar azi am fost la medicul meu de familie pentru bilet de trimitere la specialist si o consultatie.Era aproape de terminarea programului si inca mai veneau pacienti.La un moment dat a venit o femeie cu dureri foarte mari,se pare ca avea o colica renala.Nu era pacienta medicului meu de familie,dar a fost consultata si i s-au administrat injectii pentru calmarea durerilor.cine a avut crize de colica renala stie ca durerile sunt insuportabile.ma gandeam ce ar fi daca medicii n-ar avea in cabinet tratament pentru cazurile urgente cand stim ca la urgenta s-ar putea sa fim tratati ca acei oameni care au fost lasati sa moara?

Ministrul Sanatatii mi s-a parut un om caruia ii pasa de sanatatea noastra,dar acum nu cred ca aprocedat corect.Poate ca ar trebui luati din banii de la alte ministere pentru sanatate,educatie.Care va fi viitorul nostru daca nu suntem educati si nici sanatosi?

4 Responses to Medicii de familie

 1. octavpelin says:

  Gabi,nu vezi ca acest cabinet este incompetent daca nici la miezul noptii nu finalizeaza bugetul pentru al trimite parlamentului,ar trebui sa-si dea demisia,acest buget pentru anul 2009 este facut dupa ureche fara a se lua in cont indicatorii pe care i-am postat intr-un articol,nu este realist,ceea ce face sa se creeze o recesiune economica grava ce se rasfrange asupra populatiei Romaniei si a tututor categoriilor sociale,o zi buna Tavi:(

 2. Gina says:

  Gabi, ti-am spus o vorba despre chestia asta: nu prea ma descurc cu blogurile astea ale tale- scriu undeva si ..apoi apare alta casuta.lamureste-ma!
  o seara buna!

 3. Tavi,nu mai am cuvinte ca sa-mi exprim dezamagirea,nemultumirea referitor la guvernantii si unii politicieni romani.
  Azi am auzit inca una care mi s-a parut tare de tot. 😦 Cica Boc i-a pus pe functionarii publici sa semneze si ca sunt fideli lui,Bocului.de nu ii sunt fideli,o vad ei.
  Mi-era simpatic Boc intro perioada,chiar foarte simpatic…de cand cu campania electorala de anul trecut si,mai ales de cand e premier,nu mai suport sa-l vad si sa-l aud.iar imnul pedelistilor…nu mi-a placut niciodata,azi l-am auzit si simteam ca-mi creste tensiunea. 😦
  O seara linistita,Gabi.

 4. Gina,habar n-am care e chestia.
  Blogul de supravietuitor de pe Weblog e blogul initial pe care l-am facut in decembrie 2007.Pentru ca au fost probleme cu platforma weblog si n-am mai putut posta si alte probleme tehnice,am hotarat sa-mi mut blogul pe platforma Wordpess.Cum nu a fost posibil,mi-am facut alt blog de supravietuitor aici.
  Intre timp,platforma Weblog si-a revenit si am hotarat sa postez in dublu exemplar.
  Sper ca ai inteles ce am scris aici! 🙂
  O seara linistita!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s