Christian Faur si arta cu creioane de ceara

Tablou din creioane de ceara

Tablou din creioane de ceara

Christian Faur este un artist ieşit din comun, care foloseşte creioane de ceară, dar altfel decât ne-am aştepta. El creează tablouri punând creioanele unul lângă altul, pe post de puncte, care formează o imagine.
Christian Faur locuieşte în Granville, statul american Ohio, şi a început să creeze ineditele opere în decembrie 2005. El spune că i-a venit ideea după ce fiica lui a deschis o cutie cu 120 de creioane de ceară, pe care le primise în dar de Crăciun.
Artistul îşi confecţionează singur creioanele pe care le foloseşte la construirea fiecărei imagini. Primul pas atunci când se apucă de lucru este scanarea imaginii, pe care o introduce în calculator şi o împarte pe blocuri de culori.
Christian a inventat chiar şi un sistem propriu, un alfabet al culorilor, în care fiecare culoare corespunde unei litere. Acest sistem îi permite să introducă mesaje ascunse în operele sale. De exemplu, fiecare tablou din seria „Copii uitaţi” conţine numele copilului respectiv, „scris” în culori.
Faur a creat şi o haină, care la prima vedere pare doar extrem de colorată şi atât. De fapt, cu ajutorul alfabetului său de culori, în spatele pătrăţelelor se ascund, pe verticală, zeci de replici de agăţat, în limba engleză – de exemplu: „Your place or mine?” sau „I think I could fall madly in bed with you”.
Vezi o selecţie a operelor lui Christian Faur la galeria foto. Pentru mai multe detalii, vizitează site-ul său personal, www.christianfaur.com!

clujeanul.ro

4 Responses to Christian Faur si arta cu creioane de ceara

 1. octavpelin says:

  Gabi,interesanta opera lui Christian Faur,pacat ca avem oameni destepti care nu auloc in Romania,datorita ca functioneaza DMH si PCR,o seara placuta Tavi 🙂

 2. -X- says:

  Oamenilor le vin intotdeauna in minte idei ciudate, ginduri inedite …
  Cred ca vizualizarea in realitate a unui tablou de genul acesta inseamnaa altceva decit vizualizarea lui pe monitorul unui calculator.

 3. Tavi,poate ca arta cu creioane de ceara nu e chiar o adevarata arta,dar trebuie sa recunoastem ca multi artisti nu sunt apreciati aici si pleaca in strainatate.Dupa ce devin cunoscuti acolo,incepem sa ne laudam cu ei.
  O zi minunata!

  🙂
  Gabi.

 4. Nu-mi imaginez cum ar arata un astfel de tablou in realitate,dar am gasit pe un site arta din orice si chiar expozitii cu lucrarile create.
  Poate ca nu e chiar arta adevarata,dar cred ca oamenilor le place.
  Multumesc ca ai trecut pe aici.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s