Darius, copilul care poate să învingă moartea

Darius

Darius

Boala l-a despărţit pe Darius de lumea fericită a copilăriei pe care ar trebui să o trăiască. El poate fi din nou un copil sănătos cu ajutorul nostru .

La câteva luni după naştere, un băiat din Orăştie a fost diagnosticat cu cancer. Luptă acum să se facă bine, dar analizele sunt extrem de costisitoare.
Un băieţel de un an diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. Se luptă cu boala pentru a se putea juca din nou cu sora lui mai mare şi cu copiii de vârsta lui. Se zbate pentru a-şi recâştiga dreptul la viaţă. Poate părea un scenariu dintr-o dramă hollywood-iană, dar se întâmplă în mijlocul nostru. La Orăştie. Dacă cele mai multe filme au un final fericit, de data aceasta depinde de noi cum va arăta scenariul.
„Copilul perfect”
Darius Andrei Nicola s-a născut acum un an şi câteva luni. „A fost normal. Vesel, vioi, mânca, dormea fără probleme, nu a făcut febră până la un an. Era copilul perfect”, povesteşte cu lacrimi în ochi Monica Nicola, mama băieţelului.
Nimic nu prevestea nenorocirea care avea să se abată asupra familiei din Orăştie. Părea doar o răceală mai gravă, însă părinţii lui au decis ca Darius să facă o radiografie. „Acolo s-a văzut pentru prima oară că este o problemă. O tumoare. Spre norocul nostru  a fost descoperită repede”, a spus mama.
A urmat o serie de drumuri prin spitalele din Orăştie şi Cluj. După câteva investigaţii, medicii clujeni de la Institutul Inimii au decis să îl opereze pentru a preleva o monstră din tumoare.
În octombrie 2008 a venit rezultatul, ca un şoc la care nimeni nu se aştepta. Părea aproape un blestem. Tumoarea era malignă, iar Darius a fost diagnosticat cu ganglioneuroblastom, stadiul II. O formă agresivă de cancer.
De atunci, Darius face lună de lună tratament cu citostatice la Cluj. A făcut trei cure şi mai are încă o dată pe atât. Cu toate eforturile părinţilor de a-i convinge pe medici să-l opereze, nu se pot face mai multe pentru el în România. „În ţară, am făcut tot ce se poate şi acum ne-au trimis în străinătate pentru noi analize. Acelea îi vor ajuta pe medici să prescrie un tratament, să vadă dacă mai sunt tumori în creştere în organismul lui, dacă există riscul pe viitor de a apărea altele”, spune mama lui Darius.
Daţi-i o şansă!
Costurile sunt însă imense. Părinţii lui au dat tot ce au avut doar pentru investigaţiile care le-a făcut Darius până acum. Micuţul trebuie să ia acum drumul Parisului şi nu mai sunt bani. Pentru asta, mama lui face un apel disperat către hunedorenii cu suflet, către cei care vor să salveze viaţa unui copil, o viaţă aflată abia la început şi cu care soarta a fost mult prea nedreptă.
„S-a văzut clar că, la Orăştie, solidaritatea nu este doar o vorbă aruncată în vânt. Am reuşit să strângem ceva pentru Darius şi sper că toţi hunedorenii, toţi românii îi vor fi alături şi îi vor înapoia dreptul la viaţă”, a declarat Vladimir Brilinsky, directorul Radio Color Orăştie.
5.500 de euro costă cele trei analize pe care Darius trebuie să le facă la Paris.
Cum poţi ajuta
Tatăl lui Darius, Alin Nicola, a deschis două conturi la Banca San Paolo. Cei care vor să facă donaţii în lei au la dispoziţie contul RO74WBAN2511000061800181. Donaţiile în euro se pot depune în contul RO54WBAN2511022061800181. Totodată, puteţi dona şi la sediul Radio Color din Orăştie. Fiecare leu înseamnă un pas înainte pentru Darius.
Toţi pentru Darius
În ultimele zile, Orăştia a fost gazda unor bazaruri prin care tinerii din localitate au încercat să stârângă banii necesari pentru investigaţiile la care trebuie supus Darius. Au vândut jucării şi felicitări şi au stat ore în şir în stradă cu urne pentru donaţii. Campania „Toţi pentru Darius” a fost iniţiată de Radio Color Orăştie, Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor Orăştie şi Şcoala Generală „Aurel Vlad” din Orăştie, bucurându-se şi de sprijinul altor şcoli şi instituţii.
Concert pentru dreptul la viaţă
După ce a mai susţinut un concert în Orăştie, tot pentru o cauză nobilă, Mircea Vintilă şi-a făcut timp pentru a participa sâmbătă, ora 17, la Casa de Cultură din Orăştie, la un spectacol umanitar pentru ajutorarea lui Darius. Acesta va susţine un concert, la care vor participa şi Alexandra Albu şi corul de copii „Vlăstarele Orăştiei”. Biletele pentru eveniment se găsesc la Casa de Cultură din localitate, dar şi la sediul Radio Color.

–––––-

Ajută-ţi aproapele!

Campania lansată de HUNEDOREANUL, „Ajută-ţi aproapele!”, a reuşit să-i mobilizeze pe hunedorenii cu suflet care au rămas impresionaţi de cazul Ralucăi Topor, al lui Alexandru Florea sau a celor doi gemeni din Brad, diagnosticaţi cu paralizie cerebrală spastică diplegică, redardare mentală uşoară şi epilepsie. Ajutorul dumneavoastră le-a mărit şansa la o viaţă normală. Avem încredere că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul lui Darius. Viaţa lui este în mâinile dumneavoastră. Ajutaţi-l să crească mare!

hunedoreanul.ro

One Response to Darius, copilul care poate să învingă moartea

  1. Pingback: Spectacol de excepţie pentru salvarea lui Darius « Supravietuitor’s Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s