Remember George Pruteanu.

S-a implinit un an de cand ne-a parasit George Pruteanu .Imi era simpatic,chiar daca nu am fost de acord intotdeauna cu ideile lui.De multe ori imi amintesc de dansul si ii vizitez site-ul cateodata.

Parca il vad si aud.Odihneasca-se in pace!Chiar imi pare rau ca a murit.

George-Mihail Pruteanu s-a născut în 15 decembrie 1947, la Bucureşti. A studiat literatura la universităţile din Iaşi şi Bucureşti, obţinând ulterior un doctorat în filosofie. Începând din 1972, a scris articole şi eseuri pentru diverse reviste literare, printre care Convorbiri literare, Cronica, România literară, Contemporanul. După revoluţia din 1989, a continuat să lucreze ca jurnalist şi critic literar pentru Expres, Evenimentul Zilei şi Dilema. Între 1995 şi 1999, Pruteanu a fost realizatorul unui program zilnic de cinci minute despre folosirea corectă a limbii române („Doar o vorbă să-ţi mai spun”), care a fost prezentat mai întâi la Tele 7 ABC (1995), apoi la ProTV (1995-1996), iar ulterior, cu denumirea „Doar o vorbă săţ-i mai spun”, la TVR1 (1997-1999 şi din nou în 2006). George Pruteanu a primit două premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România, în 1996 şi 1999 şi Premiul Media, în 1997. Între 2005 şi 2007 a fost membru al Consiliului de Administraţie al TVR. În 1996 a fost ales ca senator din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, dar a demisionat din acest partid în 1998. În 2000 a fost ales senator din partea Partidului Social Democrat. În 2003, a demisionat din PSD şi s-a alăturat Partidului România Mare, candidând pentru Senat, dar nu a mai fost ales. Pruteanu a introdus un proiect de lege în 1997, devenit cunoscut ca „Legea Pruteanu”, care cere ca toate textele publice (inclusiv reclamele) în limbi străine să conţină şi traducerea în română. Legea (500/2004) a fost adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Ion Iliescu în 2004, într-o variantă modificată, care nu conţine sancţiunile prevăzute în proiectul iniţial. Pruteanu a fost un critic al industriei mediatice de divertisment din România, în special referitor la programele de calitate scăzută şi la manele, pe care el le-a numit „un gunoi”.

6 Responses to Remember George Pruteanu.

 1. CELLA says:

  dacă-i adevărat că cei mutaţi dintre noi sunt încă aici după cum îi pomenim atunci nici domnia sa nu-i plecat … eu una-l pomenesc des rău
  şi intru frecvent şi pe site-ul oficial care m-a cucerit încă de la lansare
  oriunde s-a mutat, îl respect la fel şi-l pomenesc mereu
  candelă aprinsă-n orice biserică … temporal temporar absenţilor 😦

 2. octavpelin says:

  Gabi,era plin de viata George Pruteanu,dar a asa a fost sa-i fie scris,Dumnezeu sa-l odihneasca! o zi placuta ,Tavi 😦

 3. Cred ca cei plecati sunt pe aici,chiar ii simtim uneori cand ne e greu.Ei ne intind o mana de ajutor ,ei sunt alaturi de ingerii nostri pazitori poate sunt chiar ingerii nostri?
  Si eu intru cateodata pe site-ul lui si acolo ma simt intro alta lume.
  Odihneasca-se in pace!

 4. Tavi,l-am vazut de cateva ori la televizor si m-a cucerit!Nu prea am fost de acord cu unele dintre ideile lui,dar ne-a iubit !
  Odihneasca-se in pace!

 5. Maria says:

  Pacat!! S-a pierdut un MARE ROMAN. L-am admirat de cand l-am cunoscut pe ecranul TV, internet si l-am intalnit la teatrul Odeon.Ne va urmari si de dincolo de moarte. Fie-i tarana usoara!

 6. Mie mi-a placut emisiunea lui ”Doar o vorbă să-ţi mai spun” si am descoperit site-ul lui inca de cand era in viata.
  http://www.pruteanu.ro/
  Deja a trecut un an si ceva de cand s-a stins din viata.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s