Ziua Mondială a Teatrului. „Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet

La multi ani tuturor artistilor!Avem nevoie de ei cat sunt in viata!Avem nevoie de cultura,de frumos!Le multumesc si le doresc multa  sanatate!

„Începând din anul 1962, ziua de 27 martie a devenit Ziua Mondială a Teatrului. Iniţiativa a aparţinut Institutului Internaţional de Teatru prin reprezentanţii membrilor săi din centrele naţionale, reuniţi la Paris, cu prilejul unei noi stagiuni a Teatrului Naţiunilor. De atunci, Ziua Mondială a Teatrului, care se sărbătoreşte în fiecare an, odată cu cei dintâi muguri ai primăverii, face parte dintre manifestările cele mai rodnice ale spiritului. Această sărbătoare s-a născut din credinţa că pretutindeni în lume e nevoie de dialog, toleranţă şi înţelegere.

De-a lungul anilor, conform tradiţiei, în această zi, în toată lumea sărbătoarea este marcată printr-un spectacol, la începutul căruia se dă citire unui mesaj dedicat acestui eveniment, de o personalitate din lumea culturii. De-a lungul vremurilor, în ziua de 27 martie, în numele Institutului Internaţional de Teatru, Mesajul lumii teatrale a fost trimis de Helene Weigel, Maurice Béjart, Pablo Neruda, Richard Burton, Dimitri Sostakovici, Luchino Visconti, ş.a. Anul acesta mesajul aparţine omului de teatru brazilian Augusto Boal.

Ziua de 27 martie este o stare de spirit, o sărbătoare a tuturor celor ce creează şi se reunesc în şi prin Teatru, dar şi a celor pe care teatrul îi bucură, îi sprijină sau îi provoacă la meditaţie. Reuniţi întru adevăr, frumos şi nădejde de mai bine, discipoli şi iubitori ai Thaliei, sărbătoresc împreună Ziua Mondială a Teatrului”.Toate măştile zâmbesc de Ziua Mondială a Teatrului.„Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet
UNITER – Uniunea Teatrală din România organizează, încă din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate din toată ţara. În fiecare an, punctul culminant al campaniei este reprezentat de un spectacol de strângere de fonduri organizat în data de 27 martie, pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului.

Mai multe informaţii pot fi aflate pe site-ul www.uniter.ro.

4 Responses to Ziua Mondială a Teatrului. „Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet

 1. CELLA says:

  multă sănătate şi viaţă lungă să aibe că iubire le dăruim noi
  eu una-i iubesc şi-i admir şi-i preţuiesc că ştiu ce viaţă şi minunată şi dură au
  şi cît de puţin li se preţuieşte munca … de fapt aia nu-i muncă, este ardere, un consum de energie pe care noi, oamenii obişnuiţi n-avem cum să-l trăim, îl percepem doar (unii)
  noi, putem doar să-i iubim şi să încercăm să-i înţelegem, EI ACTORII sunt oameni între oameni, minunaţi, sensibili, speciali

 2. octavpelin says:

  Gabi,le urez la marii nostri maestri ai scenii romanesti ,La Multi Ani!,sanatate si sa ne incante cu piesele pe care le joaca pe tratrul vetii,o zi minunata ! Tavi 🙂

 3. CELLA,frumos ai scris despre artisti si cred ca oamenii ca tine le da mai multa energie sa ne bucure pe noi,sa ne aduca frumosul.Ii pretuies si ii respect pe toti artistii din toate domeniile.
  Chiar si un muncitor sau un agricultor poate fi un artist in domeniul lui.
  La multi ani si multa sanatate tuturor!
  Si tie,draga CELLA.
  O zi minunata!
  Gabi.

 4. Tavi,m-am uitat pe site-ul Ministerului Culturii sa vad daca scrie vreun mesaj pentru actori…nu am vazut,din pacate. 😦
  La multi ani tuturor actorilor,multa sanatate si cat mai multe bucurii!
  Un weekend placut si insorit!
  Gabi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s