Actrita Marga Barbu a murit

Odihneasca-se in pace!

Actrita Marga Barbu a murit astazi, la Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti, din cauza unei afectiuni cardiace severe, a declarat directorul spitalului, Claudiu Turculet.

Actrita se internase în spital în urma cu o saptamâna.

Marga Barbu şi-a clădit cariera pe roluri în serii antologice pentru cinematografia autohtonă, câştigându-şi renumele de adevărată doamnă a „western”-ului românesc.

Marga Barbu s-a născut pe 24 februarie 1929, la Ocna Şugatag, în judeţul Maramureş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1950 şi a debutat trei ani mai târziu, în filmul „Nopţii gornistului”.

Şi-a câştigat popularitatea odată cu seria deschisă, în 1966, de filmul „Haiducii”, în care a interpretat rolul cârciumăresei Aniţa. Spre sfârşitul anilor ’70, la dorinţa mai-marilor din Cultură de a da o replică românească filmelor „western spaghetti” cu Clint Eastwood, a fost pus la punct proiectul filmului „Drumul oaselor”, care avea să lanseze un personaj emblematic pentriu cariera lui florin Piersic, Mărgelatu. Scenariul filmului a fost scris de Eugen Barbu, soţul Margăi Barbu, iar actriţa a primit unul dintre rolurile principale – Agata Slătineanu. După „Drumul oaselor”, au urmat alte cinci filme cu acelaşi Mărgelatu şi aceeaşi Agata Slătineanu exersând urmăriri, împuşcături şi multe cascade în preajma Revoluţiei de la 1848.

Marga Barbu a fost recompensată cu două premii ACIN, în 1968 şi 1971, iar în 2004 a fost decorată de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul naţional “Serviciu Credincios” în grad de cavaler, distincţie oferită pentru întreaga activitate artistică, în care a bifat roluri în peste 30 de filme.

rol.ro

4 Responses to Actrita Marga Barbu a murit

 1. CELLA says:

  şi-a găist pacea şi liniştea
  Dumnezeu să o primească alături de soţul ei, în pace şi odihnă
  dispare o întreagă generaţie de actori şi cei tineri sunt qvasi invizibili 😦

 2. octavpelin says:

  Dumnezeu sa o odihneasca ! condoleante familiei 😦

 3. CELLA,macar a trait frumos si a facut ce i-a placut!A jucat in multe filme si pe multi dintre noi ne-a fermecat cu frumusetea ei si cu rolurile din filme.
  Odihneasca-se in pace!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s