Partidul Comuniştilor din R. Moldova câştigă detaşat alegerile.Protestele tinerilor

Update:

Mihnea a scris un articol interesant despre evenimentele din Moldova si politicienii nostri.

Vladimir Voronin acuză România că ar fi în spatele revoltelor de la Chişinău. Ambasadorul român va fi expulzat

Chişinău: Poliţia controlează sediile tuturor instituţiilor de stat Forţele de ordine moldovene controlează sediile Parlamentului, administraţiei prezidenţiale şi guvernului din Chişinău, după ce au arestat mai mulţi demonstranţi care îşi petreceau noaptea în piaţa centrală din capitala moldoveană, informează Interfax în pagina electronică.

Tineri basarabeni şi români au protestat în România

La Chişinău au început altercaţiile între manifestanţii care protestează împotriva fraudării alegerilor şi forţele de ordine.Ouă şi pietre înspre forţele de ordine

informatii furnizate pe Twitter:Protestatarii au ocupat Presedintia ● Doi politisti decedati in incidente ● Exista zvonuri ca va urma o interventie a armatei ● Politia a blocat drumurile de acces catre Chisinau ● Un mort din randul protestatarilor ● O altă maşină a pompierilor a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a împroşcat protestatarii cu jeturi de apă. Protestatarii au smuls jetul de la pompieri. Poliţia împroaşcă protestatarii cu o substanţă de culoare alb şi verde. ● Uşa de la intrarea în Preşedinţie a fost distrusă de către protestatari ● Politia a recurs la gaze lacrimogene si face pasul inapoi ● Persoane infiltrate printre manifestanti instiga la violente ● Protestatarii şi poliţia sunt in conflict deschis. Zeci de tineri sunt răniţi. ● Sute de pietre zboară spre Preşedinţie şi în poliţie. ● Site-urile din Republica Moldova, blocate de autorităţi ● O maşină de poliţie, distrusă ● Studenţi din Iaşi se îndreaptă cu autocarele spre Chişinău ● Sunt probleme şi cu telefoanele mobile ● În Piaţă se scandează România!, România!

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM)a câştigat detaşat alegerile legislative, cu 45,5 la sută din voturi, arată rezultatele preliminare ale sondajului efectuat la ieşirea de la urne, prezentate după închiderea secţiilor de vot, la ora 21.00, relatează Moldpres, în pagina electronică.Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a înregistrat o uşoară scădere, ajungând la 49,94 din voturi, după numărarea a 96,51 la sută dintre sufragii până la ora 10.00 (10.00 ora României), relatează BASA-press.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, el este urmat de Partidul Liberal, cu 12,82 la sută, Partidul Liberal Democrat, cu 12,27 la sută şi Alianţa Moldova Noastră, cu 9,83 la sută.

Partidul Social Democrat (3,67 la sută), Partidul Popular Creştin Democrat (3,01 la sută), Partidul Democrat (2,95 la sută) şi UCM (2,77 la sută) nu au trecut pragul electoral.

Celelalte partide au acumulat mai puţin de 1 la sută din voturi, conform numărului de procese verbale care au fost prelucrate.

2 Responses to Partidul Comuniştilor din R. Moldova câştigă detaşat alegerile.Protestele tinerilor

  1. octavpelin says:

    Gabi,si eu am postat un articol asemanator,ca Partidul Comustilor a castigat alegerile si de protestele de azi de la Chisinau,o zi placuta ! 🙂

  2. Tavi,am vizitat aseara blogul tau si am lasat cateva cuvinte la articolul cu Partidul Comunistilor.
    Am citit acum o stire despre protestele de acolo! 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s