De Florii,o cruce de flori

Hunedorenii au marcat Ziua Floriilor construind o cruce de flori. Obiceiul are o vechime de doar cativa ani, dar deja se poate spune ca a intrat in programul de primavara al localnicilor.

Nu am participat la acest eveniment,dar am vazut astazi crucea.Mai erau cativa copii pe-acolo cu parinti si bunici.Bineinteles ca prichindeii erau nerabdatori sa-l vada si pe Iepuras care a venit si la noi in oras pentru copiii mici si mari.Sunt sigura ca in ziarele locale de maine vor fi articole despre crucea de flori din duminica Floriilor.

Parinti, copii, bunici, sute de hunedoreni au venit ieri dupa slujba de Florii in centrul orasului si au inceput sa astearna pe panza garoafe, narcise, frezii, zambile, ghiocei, lalele, cale si trandafiri. In mai putin de zece minute crucea, la inceput alba, a devenit multicolora.

Sursa.

Mesagerul hunedorean Cruce de flori, la Hunedoara .

Duminica de Florii,12 aprilie 2009.

2 Responses to De Florii,o cruce de flori

  1. octavpelin says:

    Gabi,cand eram copil veneam la Teliuc Hunedoara,unde traiau unchiul si matusa mea si imi placea felul oamenilor de a fi!,o zi plina de soare! 🙂

  2. Tavi,Teliucul e foarte aproape de Hunedoara…Stii ca n-am mai trecut pe acolo de un car de an?Pe acolo trece drumul spre barajul de la Cincis unde merg hunedorenii (si nu numai) la iarba verde sau la casutele pe care si le-au facut.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s