Votati Parcul Naţional Retezat in topul „7 noi minuni naturale ale lumii”

imag0028

(poze facute de fiul meu cel mare).

Romsilva va derula o campanie de promovare a Parcului Naţional Retezat, pentru a atrage românii să voteze obiectivul în competiţia „7 noi minuni naturale ale lumii” Potrivit unei adrese remise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Parcul Naţional Retezat a fost nominalizat să participe, pe lângă alte obiective din 22 de ţări ale lumii, în competiţia „7 noi minuni naturale ale lumii”, organizată de Fundaţia „7 New Wonders” pe site-ul http://www.new7wonders.com. CNA şi-a adat acordul Oamenii din lumea întreagă sunt invitaţi să voteze pe acest site monumentele naturale pe care ei le consideră demne de a intra în lista celor „7 noi minuni naturale ale lumii”. CNA a aprobat ieri difuzarea, în regim de campanie de interes public, pe TVR a unui spot despre parc. „Vom realiza o campanie de promovare în parteneriat cu Televiziunea Română, în cadrul căreia să putem atrage votul publicului, considerând că acest demers face cinste României”, se arată în adresa Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. Acum, pe locul 23 Romsilva a solicitat aprobarea CNA pentru difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot care să explice românilor că pot vota Parcul Naţional Retezat pe site-ul www.new7wonders.com, pentru ca acest obiectiv să intre în topul celor 7 noi minuni naturale ale lumii. Spotul va conţine imagini şi informaţii despre Retezat şi va îndemna românii să voteze obiectivul. Campania va dura din 24 mai 2009 (Ziua Europeană a Parcurilor Naturale) până pe 7 iulie, când, din 261 de situri naturale candidate, vor fi alese 77. Acestea vor fi expertizate de un grup de specialişti, care va hotărî care sunt cele 21 de situri naturale finaliste, iar anunţul oficial va fi făcut pe 21 iulie 2009. În acest moment, Parcul Naţional Retezat se află pe locul 23 între cele 261 de obiective candidate la titlul „New 7 Wonders”. „Încercăm să atragem votul publicului pentru Parcul Naţional Retezat, considerând că acest demers face cinste României Fragment din adresa Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

hunedoreanul.ro

9 Responses to Votati Parcul Naţional Retezat in topul „7 noi minuni naturale ale lumii”

 1. Invizibilul says:

  in sfarsit ceva de laudat … uie ca se mai poate face si unele campanii benefice si in tarisoara noastra …. cam asta ne-a mai ramas frumusetea naturii in restul …

 2. octavpelin says:

  Gabi,ce faina este aceasta rezervatie naturala este edenul Romaniei,o zi frumoasa ! 🙂

 3. Am mai scris despre cele 7 minuni ale lumii si Retezat.Acum ar trebui ca si romanii sa faca mai mult,mai ales autoritatile.
  https://supravietuitor.wordpress.com/2009/02/12/parcul-national-retezat-ramane-in-cursa-pentru-cele-sapte-noi-minuni-naturale-ale-lumii/

 4. Tavi,cand ma gandesc ca n-am fost pe acolo … 😦
  Mi-ar placea ca romanii sa voteze Retezatul si sa protejeze acel rai de pe pamant.Stii ca si pe-acolo si-au bagat unii labele sa distruga(oameni,nu animale salbatice).

 5. Pingback: Ziua Europeana a Parcurilor, Premiu pentru Parcul Retezat « Supravietuitor’s Blog

 6. Pingback: Retezatul, promovat printr-un concurs « Supravietuitor’s Blog

 7. Pingback: Votati Retezatul in topul celor 7 Noi Minuni Naturale ale lumii pana in 7 iulie! « Supravietuitor's Blog

 8. CHIOREAN says:

  Da. Dar nu numai Retezatul. Avem o ţară aşa de frumoasî.

 9. Intradevar,avem o tara frumoasa.dar daca citesti ce scrie despre concursul asta,vei vedea de ce doar Retezatul participa la concurs.Deja e pe locul 12 si trebuie sa ajunga pe locul 10 ca sa ramana in concurs,etapa a doua.
  Voteaza,nu e greu!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s