22 aprilie,Ziua Pamantului

Update:Ziua Pamantului la Satu Mare

Peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale şi 700 de milioane de oameni din 170 de ţări sunt implicaţi în acţiuni de protejare a resurselor naturale ale planetei. „Ziua Pământului” va fi sărbătorită mâine, pe tot Globul, prin diverse acţiuni ecologice.

„Ziua Pământului” a intrat în calendarul manifestărilor dedicate mediului înconjurător în anul 1970, datorită senatorului american Gaylord Nelson.

Acesta a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de faptul că, în acea perioadă, clasa politică arăta un vădit dezinteres faţă de mediu.

Astfel în urmă cu aproape 40 de ani peste 20 de milioane de americani au ieşit în stradă şi au demonstrat paşnic pentru conservarea resurselor naturale ale lumii.

Cu 20 de ani mai târziu, peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări au transformat „Ziua Pământului” într-o manifestaţie internaţională din dorinţa de a milita pentru protejarea resurselor naturale, a biosferei şi a sănătăţii oamenilor.


ZIUA PAMANTULUI

8 Responses to 22 aprilie,Ziua Pamantului

 1. Invizibilul says:

  va mai trece mult pana ne vom trezi din aceasta indiferenta si vom proteja si planeta naostra .. sa speram ca nu va fi prea tarziu asta

 2. octavpelin says:

  Gabi,cred ca in tarile cu o democratie consolidata se tine ziua pamantului pe 22 aprilie,am cunoscut in anii;90 activisti din GREENPEACE! ,care mi-au spus de data de 22 aprilie si ce semnificatie are,felicitari pentru postare,o seara frumoasa! 🙂

 3. Am observat ca incetul cu incetul,oamenii sunt mai atenti la mediu,chiar si la noi.Anul trecut de Ziua Pamantului au fost cateva actiuni ale elevilor din cateva scoli despre care stiu.Important e ca cineva sa aiba initiativa.

 4. Tavi,tu stiai inca din anii `90 de aceasta zi?Activistii de la Greenpeace erau din Romania?
  Am aflat doar anul trecut de Ziua Pamantului,din pacate,multi nu au auzit inca.
  O seara linistita si tie.

 5. Iulica says:

  multumesc ca v-am cunosct Gabi. Tot m-am ales cu ceva.Cu un cancer.Sper sa mor repede pentru ca sa mai am bani de pomeni.

 6. Iulica says:

  si stii care-i partea cea mai tare? nu vrea sa ma merg la doctor sa prelungesc agonia.

 7. Iulica,daca e adevarat ca esti bolnava,imi pare rau pentru tine.Stii ca daca vrei ai putea sa te vindeci chiar si de cancer?
  Nu pot spune ca te cunosc,dar te inteleg intro masura,tocmai de aceea sunt sigura ca daca vrei cu-adevarat,poti fi chiar fericita.
  Sunt si eu bolnava,nu am cancer,dar m-am obisnuit deja cu gandul ca va veni o clipa cand totul se va termina.De ce sa nu traiesc fiecare clipa ca si cum ar fi ultima?mai gandeste-te si nu mai fii asa pesimista si rautacioasa.

 8. Nici nu trebuie sa mergi la doctor prea des.Poti si tu sa te ajuti,mai ales ca studiezi medicina dupa cum ai spus.
  Ai vazut oameni in agonie?daca da,imi pare rau pentru tine ca asta-ti doresti.
  Sanatate si numai bine!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s