Cernobil,26 aprilie 1986.

26 aprilie 1986: S–a produs accidentul de la Centrala Nucleară de la Cernobâl, aflată la 200 km de Kiev.

Astazi se implinesc 23 de ani de la catastrofa nucleara din Cernobil,Ucraina.Am gasit un articol deosebit despre aceasta tragedie de care nu trebuie sa uitam,mai ales ca inca oamenii mai au de suferit de pe urma radiatiilor.

Înainte de zorii zilei de 26 aprilie 1986, la mai puţin de 3 kilometri spre sud de ceea ce pe atunci era un oraş de 50.000 de locuitori, reactorul numărul 4 al Centralei Electrice Nucleare Cernobâl a explodat. În deflagraţie şi în incendiul care a urmat, 30 de oameni au murit sau au fost expuşi unor doze letale de radiaţii. Ruinele au mai ars încă 10 zile, contaminând zeci de mii de kilometri pătraţi din nordul Ucrainei, sudul Belarusului şi regiunea rusă Briansk. A fost cel mai grav accident nuclear petrecut vreodată.

Particulele căzute pe sol au eliberat de 400 de ori mai multă radioactivitate decât la Hiroshima, trimiţând peste o treime de milion de oameni în pribegie şi provocând o explozie de cancer tiroidian în regiune. În decursul anilor, daunele economice – costurile medicale şi de decontaminare, compensaţiile, pierderile de productivitate – s-au ridicat la sute de miliarde de dolari. Şi cum, în urma accidentului, au început să iasă la iveală gafele şi secretomania guvernului, Cernobâlul a grăbit chiar şi dezmembrarea Uniunii Sovietice.`…continuare articol.

4 Responses to Cernobil,26 aprilie 1986.

 1. octavpelin says:

  Gabi,groaznic si acum noi suferim de pe urma acelui accident nuclear,o seara linistita! 😦

 2. Tavi,din pacate,multi dintre noi am fost afectati de radiatiile de la Cernobil,mai ales copiii nascuti in acea perioada!
  O saptamana minunata!
  Gabi.

 3. ioana says:

  sunt terifiata de urmarile acestei explozii. ma gandesc ca desi au trecut 24 de ani,radiatiile vor mistui multa vreme. 😦

 4. Din pacate, urmarile acelei catastrofe au afectat foarte mult viata, sanatatea.
  fereascane Dumnezeu de catastrofe si alte nenorociri!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s