Victor Rebengiuc,analize despre starea naţiunii.Interviu Gândul

Am citit si eu interviul actorului Victor Rebengiuc pentru Gândul, „una dintre cele mai necruţătoare analize despre starea naţiunii, la 20 de ani de la căderea comunismului, constatând că trăsătura dominantă a poporului român este „pomanageala“.
E trist ce spune marele actor roman si,din pacate e adevarat,dar cati sunt cei carora le pasa cum am ajuns din rau in mai rau?Aici nu e vorba doar de saracia noastra…decaderea romanilor tine de lipsa de educatie,cultura,acesta e motivul pentru care asistam la spectacolul „pomanagelii“.Zic eu ca nu numai politicienii poarta raspunderea fata de acest spectacol umilitor,mai contribuie si biserica (sa ma ierte Vania) care,in ultimii ani a transformat sarbatorile religioase si aducerea moastelor unor sfinti,intrun adevarat „spectacol” trist.

După 20 de ani de când a făcut gestul simbolic să ofere un sul de hârtie igienică celor care s-au murdărit la gură cântând regimul comunist, actorul Victor Rebengiuc dă un interviu ziarului Gândul, în care vorbeşte fără milă despre boala care macină poporul român.

„Suntem nişte nemâncaţi şi nişte pomanagii. Ne place pomana, ne plac foloasele fără prea multă muncă şi fără nicio responsabilitate”,

spune actorul, sătul de obiceiurile pământului şi de obsesia naţională a micului gratuit. El constată că, deşi material stăm mai bine, la 20 de ani de la Revoluţie, România este „degradată moral“:

„La pomană se înghesuie toţi, se calcă în picioare. Ce e un mic? Pentru orice om, e posibil să-şi cumpere unul de la un grataragiu din colţul străzii. Dar ei nu! Ideea e să te baţi cu toţi, să te împingi acolo, să-ţi dea unii mititelul gratis şi pe urmă să-l mănânci fericit şi cu hainele rupte în urma luptei“.

Victor Rebengiuc se referă la România şi la români „după 20 de ani“, la noul Guvern „de incompetenţi”, la obsesia naţională Gigi Becali, la degradarea mass-media ce produce, la rândul ei, degradarea spirituală a societăţii româneşti. Nu în ultimul rând, dezvăluie cum trăieşte „viaţa pe timp de criză“, găsind salvarea în cultură, în gătit şi mâncat sănătos, în comunicarea pe internet, prin Facebook.

Continuare interviu.

4 Responses to Victor Rebengiuc,analize despre starea naţiunii.Interviu Gândul

  1. Deci nu sunt singurul care a crezut ca merita !

  2. Da,merita!
    Mi-ar placea ca oamenii sa inteleaga ca asta nu e viata. 😦

  3. octavpelin says:

    Gabi,da aceasta nu este viata normalla pe care o traim astazi,o zi frumoasa! 🙂

  4. Tavi,pare-se ca asa ne place! 😦
    O seara linistita!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s