Laureaţii Galei Premiilor UNITER editia 2009

Luni seară, în direct la TVR 1, ediţia a 17-a a Galei Premiilor UNITER şi-a desemnat câştigătorii pentru stagiunea 2008-2009.

„Trei surori”, de Tompa Gabor, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate spectacolele „Omul pernă” de Radu Afrim, pus în scenă la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, şi „Ivona, principesa Burgundiei” de Laszlo Bocsardi, o producţie a Teatrului „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe. Premiul pentru regie a ajuns tot la Tompa Gabor, pentru „Trei surori”.

În cadrul Galei, preşedintele UNITERIon Caramitru i-a acordat un premiu special, postmortem, regretatului actor Ştefan Iordache.

Mitică Popescu a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, iar Olga Tudorache – cu Premiul de Excelenţă.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost obţinut de Mariana Mihuţ, pentru rolul titular din spectacolul „Lear” de la Teatrul Bulandra în regia lui Andrei Şerban, iar cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Valeria Seciu, pentru rolul Gloucester, din acelaşi spectacol.

Victor Rebengiuc a urcat pe scenă pentru a primi premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din „Moartea unui comis voiajor” de la Teatrul Bulandra, iar Sorin Leoveanu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru Lucio din „Măsură pentru măsură”, pus la Naţionalul Craiovean, de Silviu Purcărete.

Premiul pentru Debut i-a fost acordat Ioanei Anastasia Anton, pentru rolul Ofelia din spectacolul „Hamlet”, producţie a Teatrului Metropolis din Capitală, în regia lui Laszlo Bocsardi.

Premiul pentru teatru radiofonic i-a fost acordat spectacolului radiofonic „Ionesco, cinci piese scurte”, regizat de Alexandru Dabija şi difuzat de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s