„Carti deschise, usi deschise”,”Lectia de Citire”

In Romania sunt peste 500.000 de persoane analfabete, 76% dintre acestea provenind din mediu rural. Situatia nu pare sa se imbunatateasca: rata abandonului scolar a crescut de trei ori in intervalul 2000- 2007, iar mai bine de jumatate dintre adolescenti au dificultati de citire sau de intelegere a unui text, a subliniat Organizatia „Salvati Copiii” Romania.O lume mai bună pentru toţi copiii!

ONG-ul s-a alaturat ieri Campaniei Globale pentru Educatie, derulata la nivel mondial in perioada martie-mai 2009. Dintre cei 10 milioane de paticipanti, peste 100.000 sunt elevi romani provenind din 530 de scoli. Editia din acest an a campaniei se deruleaza sub sloganul „Carti deschise, usi deschise”.

Evenimentul central al campaniei nationale, intitulat „Lectia de Citire”, se va desfasura pe 12 mai si va reuni aproximativ 200 de persoane: copii, profesori, parinti, personalitati, precum si autoritati si reprezentanti ai clasei politice.

sursa

6 Responses to „Carti deschise, usi deschise”,”Lectia de Citire”

 1. octavpelin says:

  Gabi,groaznic iti dai seama ce o sa fie in urmatorii ani?!,o seara linistita! 😦

 2. Tavi,deja se vede ce inseamna lipsa de educatie.Cred ca asta e si scopul alesilor nostri…indobitocirea,analfabetismul sa putem fi manevrati dupa bunul lor plac.
  O zi frumoasa!

 3. daurel says:

  Imi cer scuze daca politizez. Parintii acestor copii au fost in mod sigur „educati ” inainte de 1989…Ce valori vor fi avand acesti „parinti”? Se spune ca este saracie. Este adevarat, dar n-ar trebui sa facem o legatura automata intre analfabetism si mancare.

 4. Eu cred ca este o legatura,desi sunt si exceptii.Spunea cineva ca saracia naste monstri.Ce fel de copii sa sa nasca din parinti „monstri” care-s in stare sa-si vanda copiii oricui sau sa-si foloseasca copiii pentru a face bani? 😦
  Multi nu-si permit sa-si trimita copiii la scoala dupa cele 8 clase pentru ca liceele sunt la oras si internatul,mancarea ,transportul costa prea mult.Poate ca nici nu merita atata cheltuiala doar ca sa fie semianalfabeti cu diplome.Macar la tara e de lucru si poate devin buni agricultori sau crescatori de animale.Cred ca statul trebuie sa-i ajute mai mult pe agricultori,micii producatori etc.
  Zic eu ca intre saracie,educatie,analfabetism si politica este o legatura foarte stransa.

 5. Ana says:

  Si la mine la scoala se face lectia de citire imi puteti da mai multe detalii in privinta asta ?

 6. Ana,am lipsit cateva zile si n-am putut raspunde mesajului.
  Nu stiu mai multe despre lectia de citire,totul se gaseste in site-ul:
  O lume mai bună pentru toţi copiii!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s