Ziua mondiala a Crucii Rosii

Sarbatorita din anul 1948, pe data de 8 Mai, Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii ne reaminteste in fiecare an ca pe 8 mai s-a nascut fondatorul acestei societati, Henry Dunant, care va convinge opinia publica ca in oameni exista un izvor nesecat de compasiune, solidaritate si respect pentru cei din jur, lasand la o parte educatia, rasa, sexul sau convingerile religioase.
In aceasta zi, cu o simbolistica speciala pentru organizatie, cei peste 97 de milioane de voluntari ai Miscarii militeaza pentru cooperare si actiune umanitara conjugata pentru depasirea crizelor umanitare la nivel mondial au readus in atentia lumii intregi sentimentul de umanitate, „Impreuna pentru umanitate” fiind indemnul si apelul Miscarii catre omenire.
Parte a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, Crucea Rosie Romana promoveaza pacea, stabilitatea, dezvoltarea comunitara si respectul pentru diversitate, contribuind la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejand sanatatea si viata, asigurand respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Pe data de 8 mai, Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii prin actiuni care vor atrage atentia populatiei asupra schimbarilor climatice si a numarului tot mai mare de persoane afectate de dezastre naturale.

Incepand din 2005, Crucea Rosie Romana a demarat “Campania Nationala de Prevenire a Dezastrelor”, al carei obiectiv principal este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. In cadrul acestei campanii, mii de oameni au beneficiat de suport informational si material pentru a dezvolta o adevarata „cultura a prevenirii dezastrelor”.

4 Responses to Ziua mondiala a Crucii Rosii

 1. mihaella1 says:

  Iata o stire Gabi care nu o stiam. Azi sarbatorim ziua mondiala a Crucii Rosii, 61 ani….interesant acel simbol. O zii buna in continuare!! Cu stima, Mihaela.

  P.S. Ai la mine pe blog o melodie superba!!

 2. Gina says:

  Buna, Gabi!
  Frumoasa stire!
  Stii ce am intzeles de la femeia care a trebuit sa-si schimbe aspectul ? – sa nu gandeshti niciodata stramb despre cum arata cineva, nu potzi shti cand tzi se poate schimba total infatzisharea…noi, oamenii..

 3. Mihaela,e atat Ziua Crucii Rosii cat si a Semilunii Rosii,de aceea am ales acest simbol.
  Si eu iti doresc o zi minunata si promit ca te vizitez imediat ce termin cu postarile si raspunsurile la mesaje.
  Gabi.
  P.S.Multumesc pentru melodie,abia astept s-o ascult! 🙂

 4. Buna,Gina.
  In tinerete ma batea gandul sa ma inscriu la cursurile de la Crucea Rosie,chiar si in ultimii ani ma batea gandul.Nu m-am inscris,dar tot am facut niste cursuri,acelea de ingrijitori batrani.
  Cat priveste „sa nu gandeshti niciodata stramb despre cum arata cineva, nu potzi shti cand tzi se poate schimba total infatzisharea…”,ma recunosc si eu intrucatva.
  Mi s-a intamplat in tinerete sa rad de cineva (e o poveste mai lunga0,n-am vrut,dar nu m-am putut abtine sa nu izbucnesc in ras si… 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s