O aluniţă îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva!


Update:Metode de indepartare a alunitelor

Alunitele sau nevii pigmentari sunt mici pete sau excrescente colorate, prezente in diferite zone ale pielii. Fiecare persoana prezinta un numar mai mic sau mai mare de alunite, unele dintre ele fiind considerate o marca a frumusetii si farmecului personal, altele, din contra, considerate inestetice si o sursa de disconfort.

Metode de indepartare a alunitelor.Trebuie mentionat faptul ca riscul cancerigen al indepartarii unei alunite este un mit, eliminarea alunitelor cu potential cancerigen sau deranjante NU prezinta risc de cancer. La momentul actual se folosesc trei metode de baza pentru eliminarea alunitelor:
– Excizia chirurgicala
– Electrocauterizarea
– Terapia cu laser

O aluniţă îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva!

Este mesajul medicilor dermatologi, care au lansat un program naţional de prevenire şi depistare a cancerului de piele.

Cei care vor un consult gratuit sunt aşteptaţi să se programeze pentru Ziua Europeană a Melanomului.

Aproape 250 de medici dermatologi din toată ţara vor acorda consultaţii gratuite pe 25 mai. Cei care vor să-şi controleze aluniţele trebuie să sune la telefonul gratuit 0800 800 883, în perioada 18-22 mai, pentru programare.

Anul trecut, dintre cei peste două mii de pacienţi verificaţi în cadrul campaniei, 77 au aflat că au cel mai agresiv cancer de piele.

Campania, aflata la a patra editie, urmareste consultarea dermatologica gratuita a cat mai multor persoane, la nivel national, in vederea depistarii la timp a melanomului (cancer de piele).
La nivel mondial, aproximativ 37.000 de persoane mor, anual, din cauza melanomului.

sursa.

Deţinem locul 1 în Europa la numărul cazurilor de hepatita C! Un român din 10 trece, în timpul vieţii, printr-o infecţie cu virus hepatic B sau C.

2 Responses to O aluniţă îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva!

  1. Ionut says:

    Incerc sa ma programez la 0800800883 de cateva ore (fara gluma, am vointa) dar nu primesc decat un mesaj de genul ” Ne pare rau momentan toate liniile sunt ocupate”. Ma intreb oare cate „linii” exista. Nu cred ca mai mult de una. Mda… o sa mai incerc si maine.

  2. Ionut,insista si vei reusi.
    La noi in oras nu se desfasoara acest program…m-as fi dus si eu,mai ales ca sunt plina de alunite care mai de care mai „ciudate” si-mi apar altele noi care imi provoaca mari neplaceri.
    Cred ca ar fi cazul sa merg si eu la dermatolog,desi nu-mi face nici o placere sa ma mai adaug inca o boala la lista mea.
    Sanatate si multumesc pentru vizita,Ionut!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s