Congresul Românilor din Italia

Mihai LeuCu prilejul Congresului Românilor din Italia-ajuns la a II-a editie, un grup de sportivi români a fost invitat în Italia, tara cu al doilea numãr de cetãteni români dupã patria-mamã, pentru a încerca sã schimbe pãrerea proastã pe care peninsularii si-au fãcut-o despre români.

Invitati la Congresul Românilor din Italia,Mihai Leu, Cãtãlina Ponor, Monica Rosu, Irina Spârlea, Marian Drãgulescu, vor încerca sã steargã cu buretele crimele, violurile si furtisagurile fãcute de unii dintre români, în Italia, si care terfelesc imaginea românilor care trãiesc si muncesc în tara vecinã. La congres, românii vor sã demonstreze cã avem valori autentice la nivel mondial, iar acele cazuri de violentã sunt marca unor indivizi care nu au nimic în comun cu societatea civilizatã. Tocmai de accea, organizatorii congresului au invitat la Milano nume legendare ale sportului românesc, recunoscuti la nivel mondial, exemple de corectitudine si de fair-play.
„Fac acest lucru cu mare plãcere, pentru cã si eu am fost plecat din România si stiu ce înseamnã sã fii român, într-o tarã strãinã. Nu cei care încalcã legea sunt reprezentativi, iar românii din Italia care sunt cinstiti si muncesc din greu, nu trebuie sã sufere din cauza lor. Sunt onorat de aceastã invitatie, care-mi oferã sansa de a le aduce aminte italienilor cã România este o tarã civilizatã, cu valori incontestabile”, a declarat Mihai Leu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Ana, sotia lui Mihai, a renuntat în ultimul moment la ideea de a-l însoti pe Mihai în Italia, tara ei natalã, speriatã de programul încãrcat al grupului însãrcinat sã facã lobby pentru adevãrata imagine a României.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s