Campania „Născut în România“ (Gândul)

baby born

Acum am citit despre aceasta campanie umanitara lansata de ziarul Gândul.Nu stiu daca e intamplator sau poate ca asa a trebuit sa fie,dar primul caz prezentat e  secţia Neonatologie a Spitalului Municipal Hunedoara,orasul meu.Voi faca cunoscuta aceasta campanie pe bloguri si nu numai.Sunt sigura ca oamenii nu vor ramane indiferenti si vor ajuta cu un SMS macar sa se stranga cat mai multi bani pentru dotarea cu aparatura medicala a maternitatii.Multumesc tuturor care pot ajuta!

Gândul începe astăzi campania „Născut în România“. Îţi prezentăm 20 de poveşti din maternităţile româneşti. Încercăm să strângem bani de la sponsori şi de la dumneavoastră pentru a dota cu aparatură medicală o maternitate. Te poţi alătura începând din 1 iunie donând 2 euro printr-un SMS la 877 (începând cu 1 iunie, ora 00:00).

Bebeluşul are trei săptămâni, dar nu a primit încă un nume. Toată lumea îi spune „79”, numărul de înregistrare de la naştere. El nu stă ca ceilalţi copii în pătuţ, ci la incubator, cu masca de oxigen şi conectat la nişte furtune mititele, pe măsura lui. S-a născut prematur, la şase luni, şi face des crize de respiraţie. Ţi se rupe inima: bebeluşul se albăstreşte şi se zbate slab, ca şi cum ar cere aer. Dacă maternitatea ar avea un ventilator care să-i bage aer în plămâni, crizele ar fi rezolvate. Dar aparat de ventilat nu există în secţia Neonatologie a Spitalului Municipal Hunedoara.

Continuarea aici:Născut în România – De ce trage să moară bebeluşul „79”.

Tot Călanul, Hunedoara şi ceva Haţeg nasc la Municipal. Peste 120.000 de oameni trag aici. Se nasc în jur de 800 de copii pe an, din ce în ce mai puţini. Acum 20 de ani, de pildă, de năşteau 1.200 de prunci pe an. La Neonatologie sunt doi doctori, 12 asistente, şase infirmiere şi trei îngrijitoare.

Vezi aici galeria foto cu bebeluşul

2 Responses to Campania „Născut în România“ (Gândul)

  1. octavpelin says:

    Gabi,natalitateaa scazut foarte mult,datorita stresului,o zi placuta 😦

  2. tavi,a scazut,dar macar sa scape cu viata cei care se nasc.Sa fie in spitale tot ce e necesar pentru salvarea vietilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s