Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii

Children victims

Update:Romania prezinta, astazi (5 iunie), la Geneva raportul pe tara privind drepturile copilului

Documentul urmeaza sa arate progresele inregistrate de tara noastra in ultimii ani, intre care imbunatatirea protectiei copiilor impotriva abuzurilor, a neglijarii si a exploatarii sau facilitarea accesului la serviciile medicale.

Peste 3.000 de minori au fost neglijati, abuzati verbal si fizic in numai trei luni.Statisticile ar fi cu mult mai alarmante daca toate cazurile de abuzuri ar fi reclamate, insa numai 30% dintre adulti stiu ca pot reclama un parinte care isi bate copilul si chiar mai putini – 13% – o si fac. Pentru a reclama orice forma de abuz asupra minorilor, aveti la dispozitie Telefonul Copilului – 116.111. Apelul e gratuit.

4 iunie ,Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii se marchează din 1983, ca urmare a hotărârii Adunării Generale a ONU, din 19 august 1982, în memoria copiilor omorâţi în timpul invaziei israeliene în Liban, din 1982 : „membrii Adunării Generale ONU, „şocaţi de numărul mare de copii palestinieni şi libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au decis să comemoreze în fiecare an ziua de 4 iunie ca Zi Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii (rezoluţia ES-7/8).

Sibilla scrie mai multe despre aceasta zi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s