Festivalul National Dor de Munte

Retezat

Prima editie a Festivalului National Dor de Munte, al cantecului de munte, prin care se urmareste promovarea civilizatiei montane si stoparea agresiunilor asupra fondului natural prin depunerea gunoaielor de tot felul, materiale sau umane.

Regulamentul Festivalului “Dor de Munte”

Festivalul-concurs “Dor de Munte” este organizat de Asociatia Respect si isi propune sa ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii folk.

Concursul se adreseaza in principal celor care obisnuiesc sa duca o chiatara cu ei atunci cand pleaca pe trasee montane si care pot interpreta pe o scena cateva melodii.

Nu exista limita de varsta.

Concurentii vor completa formularul de inscriere si vor trimite un demo pe adresa care sa cuprinda doua melodii imprimate chiar si pe telefonul mobil, pe camera video, in orice conditii tehnice, in formate digitale, mp3 etc, sau sa indice un link catre o adresa de internet unde se pot gasi materialele lor.

Melodiile pot fi interpretate vocal, vocal-instrumental, de catre un singur artist sau de un grup.

Nu se admite folosirea negativelor, toata interpretarea va fi live.

Materialele primite pana la data de 24 iunie 2009 vor fi punctate de un juriu, iar in urma acestei proceduri se va publica pe site-ul http://www.asociatiarespect.ro lista cu participantii la festival.

Festivalul va avea loc in zilele de 24, 25 si 26 iulie 2009 in zona localitatii Bran.

Participantii vor prezenta in concurs trei melodii adecvate din repertoriul national, international sau propriu.

Juriul va lua in considerare capacitatea concurentilor de a transmite mesajul melodiilor.

Se vor acorda urmatoarele premii:

Trofeul ” Dor de Munte ”

Premiul I

Premiul II

Premiul III

Vor mai fi premii speciale, acordate de juriu, presa, public, sponsori, televiziuni si radio.

Toti participantii vor primi diplome de participare.

Premiile vor consta in echipamente muzicale, electronice si sportive.

Scena si toate conditiile tehnice de sunet si lumini vor fi asigurate de Global Media Grup,www.globalmediagrup.ro sponsor prinicipal al festivalului.

Orice informatii si/sau suport tehnic prin email la adresa

sau tel. 0765 330 462.

Persoana de contact : Walter Dionisie http://walterdionisiejose.tripod.com

ecomagazin.ro

Asociatia Respect va realiza un film documentar al intregului eveniment, care va fi fixat pe suport digital (DVD).

5 Responses to Festivalul National Dor de Munte

 1. mihaela says:

  Nu s-a dovedit a fi ceea ce…ar fi trebuit sa fie…si ca sa citez:”concursul se adreseaza celor care obisnuiesc sa duca cu ei o chitara atunci cand pleaca pe trasee montane”.Au primat melodiile interpretate cu acompaniament…dar nici pe departe…chitara.Fiind prima editie a acestui festival si tinand cont de locul de vis unde s-a desfasurat(departe de lumea dezlantuita) ne asteptam sa fie ceva cu totul si cu totul deosebit de celelalte festivaluri.In speranta ca la anul va fi concurs numai de chitara…vom mai participa.Importat e sa ai ocazia sa participi…daca mai si castigi…e ok,dar sa fim far-play!Daca e concurs de chitara cu cantace de munte…atunci…asta sa se cante!

 2. Bunica says:

  Mihaela, daca te uitai un pic mai bine, poate observai ca festivalul se adreseaza „in principal” celor care obisnuiesc sa duca o chitara cu ei atunci cand pleaca pe trasee montane. Eu nu am vazut nicaieri ca ar scrie „exclusiv”. Daca te uiti si mai bine, scrie ca „melodiile pot fi interpretate vocal, vocal-instrumental, de catre un singur artist sau de un grup”. Nu scrie ca instrumentul trebuie sa fie NEAPARAT o chitara. Concluzia: invata sa citesti. Pana atunci las-o mai moale.
  Pe de alta parte, organizarea a fost de cacao. Adica peste tot (inclusiv pe site-ul asta), scrie ca teoretic ar fi trebuit sa se dea si premii. Dar numai teoretic. Nu a luat nimeni premii. Organizatorii nici nu stiau ce sa minta. Se jucau ping-pong cu mine, unu’ ma trimitea la altu`, sa vorbesc cu ala s.a.m.d. Pana la urma a venit o doamna (sau domnisoara) blonda si mi-a zis ca de fapt premiile sunt pentru locul I. Problema e nici persoana respectiva(care a luat locu` I) nu a primit nimic.
  Alta idee este ca organizatorii ar putea fi reclamati pentru ca si-au facut reclama falsa. Au promis premii, insa nu le-a vazut/primit nimeni. Poate fi considerata o strategie de marketing, insa nu-i frumos sa minti in halul asta publicul. Sincer acum. Pentru astfel de „strategii” in mod normal se aplica amenzi destul de usturatoare.
  Totusi, e vorba de prima editie, deci puteam sa trecem cu vederea toate greselile (si cele legate de sonorizare), cu speranta ca la anul va fi altfel.
  Overall, felicitari oamenilor pentru initiativa. A fost ceva nou.

 3. Mi-ar fi placut sa citesc un articol despre cum a fost la acest festival.Imi pare rau sa aud ca nu a fost exact ce si-au dorit toti participantii.Sper ca a doua editie va fi mai reusita!

 4. Ma bag si eu in vorba,chiar daca nu am fost la festival si nici nu obisnuiesc sa merg la munte.Mi-a placut ideea unui astfel de festival si cand am citit articolul in EcoMagazin am vrut sa aflu mai multe si am aflat.
  Sper ca la anul sa fie o editie mai reusita,poate aveti si voi propuneri pentru organizatori!
  Succes!

 5. mihaela says:

  Bunica,ai dreptate…asta fiindca esti mai in varsta si nu vreau sa te contrazic,insa…fiecare a retinut aspectul care i-a convenit mai mult,referitor la ”invata sa citesti”…pasajul cu ”Festivalul-concurs “Dor de Munte” este organizat de Asociatia Respect si isi propune sa ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii folk.”…n-a fost citit de toata lumea;nu poate sa spuna nimeni ca melodiile premiate cu locul I,II,III…au avut de a face cu muzica folk.Sa fim seriosi!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s