Mişcarea de Reciclare

Mişcarea de Reciclare, primul proiect naţional de educare a publicului larg în privinţa reciclării (ambalaje, DEEE şi alte tipuri de deşeuri), demarează astăzi activităţile pentru vara anului 2009. Desfăşurat sub patronajul Ministerului Mediului şi având ca partener media principal Societatea Română de Televiziune, programul ia startul printr-o campanie media de informare şi conştientizare. Primele evenimente cu publicul larg din cadrul caravanei Mişcării de Reciclare vor avea loc la Galaţi şi la Iaşi, pe 20, respectiv 27 iunie.

Mişcarea de Reciclare presupune derularea de dezbateri publice, evenimente cu publicul şi acţiuni de informare directe şi prin intermediul media. Programul se va desfăşura pe o perioadă de 4 luni şi va include activităţi în 12 localităţi din ţară (Galaţi, Sibiu, Iaşi, Cluj, Braşov, Craiova, Constanţa, Vama Veche, Costineşti, Mamaia, Timişoara şi Bucureşti), printre care concerte pentru public şi evenimente de stradă. Printre artiştii care vor transmite mesajul Mişcării de Reciclare se numără Sarmalele Reci, Timpuri Noi, Omul Cu Şobolani, Direcţia 5, Proconsul şi Bere Gratis.

“Cu toţii, instituţii şi indivizi, trebuie să ne asumăm un rol în asigurarea unui mediu mai curat. Fie că vorbim despre deşeuri simple, precum sticla sau hârtia, sau discutăm despre deşeuri complexe, precum frigidere sau televizoare lcd, există mecanisme pentru colectarea şi recilarea lor. Ministerul Mediului susţine programul Mişcarea de Reciclare şi crede în mesajul de conştientizare pe care îl transmite. Este momentul să ne preocupăm de calitatea mediului în care trăim şi să contribuim fiecare la acest proces de reintegrare în circuit a deşeurilor”,

a declarat Ministrul Mediului, domnul Nicolae Nemirschi.

Activităţile Mişcării de Reciclare vor fi promovate prin intermediul unei campanii de comunicare derulate la nivel naţional, prin canale TV, radio, print şi on-line. SRTV va găzdui şi o serie de dezbateri televizate dedicate reciclării şi protecţiei mediului.

www.miscareadereciclare.ro

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s