Bilanţul Guvernului la şase luni de mandat

Nu fura

În ciuda declaraţiilor oficiale, a angajamentelor şi a planului anticriză propriu-zis prezentat de către premierul Emil Boc, statul român s-a comportat la începutul acestui an, în plină criză, la fel ca în 2008, când România a avut cea mai mare creştere economică din ultimii ani.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor, de exemplu, au crescut în primele patru luni din 2009 cu 16,2%, ajungând la peste 17 miliarde de lei, cu două miliarde mai mult decât în perioada similară a anului precedent, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Singurul loc din care s-a tăiat consistent a fost bugetul de investiţii. Statul a investit în primele patru luni 4,3 miliarde de lei, cam un miliard de euro, cu 22,8% mai puţin decât anul trecut, deşi s-a angajat să investească în total peste nouă miliarde de euro în 2009.
Sursa

Asteptari pesimiste legate de starea economica a Romaniei.Increderea investitorilor in economia Romaniei a scazut in iunie, indicele increderii trecand pe rosu in ciuda faptului ca optimismul cu privire la dezvoltarea economica a Europei Centrale si de Est a crescut in perioada analizata, arata un raport ZEW.

Si despre conferinta de presa a ministrulul Tineretului si Sportului,Mo­ni­ca Iacob Ridzi,care a încercat să explice pe ce a dat 600.000 euro.Ministrul Tineretului şi Sportului, Mo­ni­ca Iacob Ridzi, a or­ganizat ieri o con­ferinţă de presă pentru a răs­punde acuzaţiilor care i s-au adus în ultima vreme, în legătură cu sumele uriaşe cheltuite pentru manifestările ocazionate de „Ziua Tineretului“ din 2 mai. Practic, ea a recunoscut că evenimentele organizate de MTS, de „Ziua Tineretului“, au costat aproape 620.000 de euro, dar susţine că nu regretă cât a plătit, şi este foarte mulţumită de rezultat, mai ales că aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat.

Şi, ca tupeul să fie total, Ridzi a venit cu o explicaţie şocantă care să justifice această risipă din bani publici: din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o rezultatul.

„Evenimentul şi-a atins scopul, adică aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat în toată ţara de ziua lor, a spus Ridzi.

2 Responses to Bilanţul Guvernului la şase luni de mandat

  1. octavpelin says:

    Gabi,Monica Iacob Ridzi este produsul 100% basescian,si va fi aparata de Basescu si Boc,nu i se va intimpla nimic,va organiza zile ale tineretului si va toca banii publici intr-o veselie,o seara placuta 😦

  2. Tavi,nu prea-mi place sa recunosc asta,dar doamna ministru imi e antipatica de cand am vazut-o si auzit-o de cateva ori.Mi s-a parut tare tafnoasa,ca sa ma exprim asa.
    Poate ca are planuri multe pentru tineret si sportivi,dar nu trebuia sa cheltuiasca atatia bani in perioada asta de criza.Cu banii aia se putea face altceva pentru tineret si sportivi.
    Imi pare rau ca traim astfel de vremuri. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s