Portalul Unimedia.md ar putea fi suspendat din cauza comentariilor utilizatorilor

Nu am vizitat acest portal de stiri si n-am de unde sa stiu care e adevarul…cred ca adevarul e undeva la mijloc.

Si in Romania pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor de stiri exista comentarii rasiste,antisemite,xenofobe si foarte vulgare,iar unii dintre administratorii sau moderatorii acestor site-uri nu iau masuri.Sa nu ne mire atunci daca aceste site-uri vor fi inchise si sa nu ne plangem ca ni se ingradeste libertatea de exprimare.De aceea exista regulamente care trebuie respectate de toata lumea,mai ales de catre moderatori.Despre cei sapte ani de acasa si bunul simt al internautilor nu cred ca e nevoie sa amintesc.

Portalul de ştiri Unimedia.md riscă să rămână fără adresa de Internet, după ce Procuratura generală a sugerat companiei de stat Molddata să aplice o astfel de măsură, ca reacţie la mesajele unor utilizatori care ar fi instigat la „violenţe şi dezordini în masă”, transmite PRO TV Chişinău.

MoldData a transmis Unimedia o scrisoare în care avertizează că îşi rezervă dreptul de a suspenda adresa de Internet în cazul în care va mai fi autorizată publicarea unor comentarii de acest tip.

Administraţia Unimedia susţine însă că acţiunea procuraturii reprezintă un atentat la adresa libertăţii de exprimare şi un pretext pentru o posibilă suspendare pe criterii politice a site-ului.

Contactat telefonic, procurorul municipiului Chişinău, Sergiu Croitoru, a respins acuzaţiile Unimedia, declarând că intenţia Procuraturii este de a stopa mesajele cu caracter extremist sau xenofob publicate pe site.

Procuratura moldoveană a precizat, într-un comunicat publicat pe site, că „nu urmăreşte scopul de lichidare a site-ului”, insistând că nu a solicitat decât „asigurarea respectării legislaţiei în vigoare, neadmiterea chemărilor cu caracter extremist sau xenofob, cerere care în nici un fel nu limitează dreptul la libera exprimare”.

mediafax.ro

DECLARAȚIE:

“Demersul Procuraturii reprezintă un atentat la libertatea de expresie și este doar un pretext al autorităților pentru o posibilă lichidare pe criterii politice a adresei portalului de știri UNIMEDIA”. Aceasta este poziția oficială a New Media Group, compania ce deține portalul de știri UNIMEDIA, ca reacție la demersurile Procuraturii.

6 Responses to Portalul Unimedia.md ar putea fi suspendat din cauza comentariilor utilizatorilor

 1. E cel mai citit portal de stiri din R. Moldova. Si pentru că tot e independent si vin alegerile, trebuia facut ceva sa fie redus la tacere.

 2. Daca acesta e adevaratul motiv,atunci imi pare rau ca li se pune lacat la gura celor care isi spun parerile.
  Totusi am o intrebare:e adevarat ca sunt comentarii xenofobe,extremiste?Asta cred ca e foarte grav si poate ca administratorii ar trebui sa aiba un regulament in care sa se interzica astfel de comentarii.
  Criticarea politicienilor si a presedintelui mi se pare ceva firesc intro tara democratica si acesta nu e un motiv pentru inchiderea unui portal.

 3. Citesc de multă vreme Unimedia. E un portal de știri incisiv dar fără exagerări, echilibrat aș spune. Comentariie pe site sunt la liber- unele sunt exagerate de acord, dar ăsta nu e un motiv, chiar nu e! Comentatorii n-au pus niciodată de-o revoltă pe calea asta, doar au înjurat la liber regimul comunist, în termeni nespecifici DEXului (nici nu era cazul, că la Chișinău nu se vorbește limba română, ci limba moldovenească). Adevăratul motiv este că PCRM încearcă să pună la index puținele instituții media independente de la Chișinău. E ca și cum în România ai încerca să închizi Rompres sau Mediafax sau NewsIn pe motivul că alimentează o revoltă împotriva statului. În cel mai rău caz, s-ar fi puut solicita moderarea comentariilor.

 4. octavpelin says:

  Gabi,tot ce se poate,pacat ca Voronin face ce vrea in Moldova,o seara placuta 😦

 5. Multumesc pentru raspuns.Inteleg acum despre ce e vorba.Din pacate,comunistii fac legea dupa bunul lor plac.
  de ce nu se modereaza comentariile pentru ca mesajele xenofobe si extremiste sa nu mai apara?Nu ar fi mai bine decat sa inchida portalul?
  Cu atat mai mult v-ati da seama daca scopul lor e sa inchida gura populatiei care critica regimul comunist.
  Sper ca totul sa se termine cu bine, iar portalul Unimedia sa nu fie suspendat .

 6. Tavi,tocmai de aceea ar trebui ca si pe forumurile televiziunilor de stiri sa nu fie permise astfel de mesaje.Degeaba sunt regulamente,antisemitii,xenofobii,rasistii jignesc si injura si asta aduce audienta. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s