Europarlamentarii romani Corina Cretu si Daciana Sarbu se implica in actiunile de combatere a rasismului de la Belfast

Combaterea atacurilor extremiste de la Belfast impotriva muncitorilor imigranti este sprijinita si de europarlamentarii romani Corina Cretu si Daciana Sarbu care au transmis un mesaj de sustinere catre Comitetul Nord-Irlandez al Congresului Irlandez al Sindicatelor care a organizat, ieri, un miting de protest impotriva rasismului, intitulat „Muncitorii uniti impotriva rasismului”.

„Dovedind dorinta sincera de integrare a acestora, dar si disponibilitatea de a-i proteja atunci cand s-au vazut atacati pe nedrept, comunitatea din capitala nord-irlandeza a dovedit respect fata de Romania, iar comportamentul sau reprezinta o lectie in privinta atitudinii fata de imigranti”, au precizat, potrivit unui comunicat de presa, cele doua europarlamentare. Acestea au adaugat ca care isi doresc sa continue colaborarea cu sindicatele nord-irlandeze, pe chestiuni care sa vizeze drepturile lucratorilor imigranti, dar si ridicarea barierelor pentru muncitorii romani de pe piata britanica a muncii.

Sursa:stiri.rol.ro

Update:Corina Cretu si Daciana Sarbu s-au implicat si in scandalul din  Italia adresandu-se printr-o scrisoare premierului italian,Silvio Berlusconi.

“Impreuna cu colega mea Daciana Sârbu am adresat o scrisoare deschisa premierului Silvio Berlusconi si ministrului de Interne Roberto Maroni, in semn de protest fata de noul val de acuzatii discriminatorii din partea unor politicieni italieni la adresa românilor care traiesc in Italia.”

4 Responses to Europarlamentarii romani Corina Cretu si Daciana Sarbu se implica in actiunile de combatere a rasismului de la Belfast

 1. octavpelin says:

  Gabi,in Corina Cretu am incredere ,in schimb fata de Daciana Sarbu ,NU(fetita lu’tata),imi aduce aminte de EBA,o seara frumoasa 🙂

 2. mihaella1 says:

  -Din cate imi aduc aminte, s-au implicat si cu situatia romanilor din Italia. Am incredere in ambele :). Week-end placut Gabi.

 3. Tavi,am incredere in amandoua.Nu cred ca trebuie sa faci legatura cu „fetita lu` tata”,nu exista nici o asemanare.
  Mi-a placut si de Daciana Sarbu de la inceput si m-am bucurat cand s-a casatorit cu Victor Ponta,un politician care spune lucrurilor pe nume si in care am incredere.

 4. Draga Mihaela,bine ai revenit acasa si pe aici! 🙂
  Voi trece pe la tine sa vad ce ne povestesti din concediul minunat pe care l-ai avut si …pozele! 🙂
  Si eu imi amintesc ca s-au implicat in scandalul din Italia,am scris si aici.
  https://supravietuitor.wordpress.com/2009/02/18/%E2%80%9Cdomnului-silvio-berlusconi-presedinte-al-consiliului-de-ministri-al-italiei/
  Weekend placut!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s