18 iulie 1976-Nadia Comăneci a atins primul punctaj de 10 din istoria Jocurilor Olimpice.

Astazi se implinesc  33 de ani de cand  Nadia Comăneci (18 iulie 1976,14 ani) a atins primul punctaj de 10 din istoria Jocurilor Olimpice. Nadia,câştigătoare a cinci medalii olimpice de aur este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnasta care a obţinut scorul perfect de zece la olimpiadă (de şase ori), dar a şi câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincţia de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

nadia_comaneci
În 1999, Comăneci a devenit primul sportiv invitat să vorbească la Naţiunile Unite, pentru a lansa Anul 2000, Anul Internaţional al Voluntariatului. Nadia este în prezent ocupată cu gimnastică şi muncă de caritate în întreaga lume. Ea şi soţul său sunt propietarii Academiei de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy, Perfect 10 Production Company şi ai câtorva magazine de echipamente sportive, precum şi editori ai Magazinului de Gimnastică Internaţională.

Nadia Comăneci este vice-preşedinte al Consiliului Director al Special Olympics, Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Gimnastică, Preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti, Vice-Preşedinte în Consiliul Director al Asociaţiei Distrofiei Musculare, şi membră a Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. A fost distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic, acordat de CIO.

În decembrie 2003, i s-a publicat prima sa carte, Scrisori către o tânără gimnastă (în engleză: Letters To A Young Gymnast). Nadia a creat o clinică de caritate în Bucureşti pentru a ajuta copii orfani din România.

Romanian Gymnastics

6 Responses to 18 iulie 1976-Nadia Comăneci a atins primul punctaj de 10 din istoria Jocurilor Olimpice.

 1. Gina says:

  Doamne, eram la mare!
  Litoralul vuia!
  Toti oamenii cantau!
  A fost superb1
  Ce stire frumoasa, Gabi!
  Esti o bomboana!

 2. octavpelin says:

  Gabi,esti geniala ce sarbatoare a fost atunci,eram la Iasi,la examene,o sambata frumoasa 🙂

 3. Gina,imi amintesc si eu de acea zi.Eram acasa cu parintii si surorile mele si urmaream cu placere concursul.Mai stii cum a fost ca n-au putut afisa nota?
  Iti multumesc,draga Gina.
  Un weekend minunat!

 4. Tavi,cum era sa uit aceasta sarbatoare?Nadia Comaneci e o romanca pe care o cunoaste intrega lume!Ce momente am trait atunci!
  Weekend minunat!

 5. nadia says:

  Ma numesc NADIA si m-am nascut pe 22 iulie 1976 cu toate ca nu am urmat o cariera in sport sunt o invingatoare in tot ce fac …parintii mi-au dat numele gimnastei iar succesul ei mi-a infleientat venirea pe lume.ITI MULTUMESC NADIA ,sa ai multe impliniri in continuare si multa sanatate pentru toata familia.NADIA inseamna speranta dar NADIA COMANECI inseamna neaparat SUCCES !

 6. Si eu iti multumesc ca ai trecut pe aici si ai lasat cateva cuvinte frumoase pentru nadia.Cine stie, poate le va citi intro zi.
  Succes si numai bine!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s