Ziua Independentei Republicii Moldova

La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU.
Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni (români), cât şi de multe minorități naționale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc. În acelaşi timp, aici s-au păstrat multe tradiţii multiseculare. Neobişnuit poate părea faptul că mozaicul polietnic al acestui teritoriu nu s-a şters din tradiţiile populare, ci, din contra, le-a îmbogăţit cu noi calităţi, dându-le un nou colorit şi formând un original conglomerat de obiceiuri, ritualuri, folclor etc., omniprezente în satele Moldovei.
Oricât însă de pestrită nu ar fi populaţia de aici, cea mai importantă calitate a ei este ospitalitatea.În Moldova fiecare oaspete este primit cu o deosebită căldură. Gospodarul casei întotdeauna va găsi pentru el un pahar de vin bun moldovenesc, iar gospodina – cele mai alese bucate. Oaspeţii sunt, de obicei, invitaţi în „Casa Mare”, o odaie tradiţională în fiecare casă, unde se petrec toate sărbătorile.

Reclame

4 Responses to Ziua Independentei Republicii Moldova

  1. octavpelin says:

    Gabi,felicitari pentru aceasta postare,dar pe mine ma doare sufletul cand vad ce se intimpla cu provinciile romanesti aflate la straini si cu populatia romaneasca de acolo,o zi frumoasa 😦

  2. Tavi,n-avem ce face decat sa-i ajutam cum putem.Au trecut foarte multi ani de cand romanii de peste Prut sunt cetatenii altei tari ,iar tinerii de acolo sunt singurii care ar vrea sa plece prin Europa.De aceea cred ca e bine sa primeasca pasapoarte romanesti.

  3. sergiu says:

    sa nu credeti ,ca ne vom uni cu Romania!!!!!noi ,cum ne numiti –-cei de peste Prut ,suntem independenti si nu vrem sa hranim si hotii vostri,deai nostri ii avem de ajuns.vREM O MOLDOVA SUVERANA si daca e nevoie voi lupta pentru acest FAPT.

  4. adevaruldeazi says:

    ce bai sergiu tu la scaoal ai umblat bai romani suntem si va fi unirea! vrea toti stat suveran dc dracu vreti acte romane mam naibii daca suntem suverani dc vrem pff moldovean separatist sau patriot cum sati zic cu minte de pe perioada lui stalin inbunatatita mai hoti ca moldovenii nu exista adica corcituri ca romani suntem!!!!!!!!!!!! si vom fi si poti sa luti cat nai llupta nu schimbi istoria mai intii uitete ca nu avem noi cu ce ne hrani 20 % din populaite la munca la negru in ue si acesta este recesamintu din 2008 cat timp a trecut si tot mai multi pleaca ramin doar comunistii rusii si babele de la comune

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s