A inceput Festivalul Internaţional „George Enescu”

Festivalul „George Enescu” a debutat cu spectacolul „Oedipe”. Festivalul Internaţional „George Enescu”, aflat la cea de-a XIX-a ediţie, a fost deschis, duminică seara, la Opera Naţională Bucureşti, cu spectacolul „Oedipe”, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, precum şi a altor personalităţi din lumea politică şi culturală.

„Concertele, spectacolele de operă, expoziţiile de pictură, lansările de cărţi – sunt toate astăzi o hrană spirituală”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Ioan Holender, directorul festivalului. „Profitaţi de ceea ce are loc la Festivalul Enescu în următoarele săptămâni. Vă asigur că veţi primi înapoi mai mult decât aţi dat”, i-a îndemnat el pe cei prezenţi în sala Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

„Oedip” este o operă în patru acte compusă de George Enescu, bazată pe tragedia mitologică a personajului omonim, pe un libret de Edmond Fleg. Enescu a avut ideea compunerii acestei opere chiar înainte de a găsi un libret pentru aceasta şi a început lucrul la ea în 1910. Prima variantă a libretului lui Fleg a fost gata în 1913. Enescu a terminat compunerea muzicii în 1922 şi orchestraţia – în 1931. Spectacolul a avut premiera mondială la Paris, pe 13 martie 1936. George Enescu a dedicat această operă Mariei Tescanu Rosetti (fostă Cantacuzino), cu care s-a căsătorit mai târziu, în decembrie 1937.

One Response to A inceput Festivalul Internaţional „George Enescu”

  1. octavpelin says:

    Gabi,eu urmaresc acest festival,oare o sa-l dea pe TVR Cultural,sau Mezzo,o zi frumoasa 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s