Ziua Internationala a Democratiei

Alegerea zilei de 15 septembrie ca Zi Internationala a Democratiei corespunde adoptarii in septembrie  1997 de catre Uniunea Interparlamentara a Declaratiei Universale a Democratiei. Aceasta Declaratie ratifica principiile democratiei,elementele si aplicarea guvernarii democratice si scopul general al democratiei.Ziua Internationala a Democratiei din acest an ar putea fi o oportunitate pentru parlamentari sa:

* sa accentueze importanta democratiei,ce implica ea,provocarile cu care se confrunta precum si oportunitatile pe care le ofera si importanta responsabilitatea pe care o au parlamentele care detin cheia democratiei;
* sa examineze si sa discute cat de bine isi exercita parlamentul functiile democratice pe baza propriei evaluari si sa identifice ce pasi trebuie facuti pentru a intari eficacitatea sa.
*sa promoveze constientizarea si practica de toleranta politica in parlament si socoetate.

La prima aniversare a Zilei Internationale a Democratiei din 15 septembrie 2008,aproximativ 50 de parlamente (si al Romaniei) au organizat evenimente speciale,reafirmand parlamentul ca institutie centrala a democratiei.

2 Responses to Ziua Internationala a Democratiei

  1. octavpelin says:

    Gabi,da de ziua internationala a Democratiei Parlamentul roman a decedat dupa 20 de ani!,o seara minunata 🙂

  2. Tavi,oare ei si-au amintit de aceasta zi?Din cate am aflat,ieri au avut o zi tare incarcata terminata cu un discurs despre realizarile conducatorului de partid si de stat.
    Nu i-am ascultat pe mici care,nu mai vreau sa mi se reaminteasca ce am trait…mai bine si-ar vedea de treaba conducatorii nostri asa de grijulii (de soarta lor,normal).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s